Pridružuju se Aninoj misiji: Studenti žele život!

“Želim život!” – napisala je Ana Rukavina Erceg u studenom 2006. godine i ganula hrvatsku javnost. Iskrenom molbom za pomoć, 29-godišnja novinarka Vjesnika, koja se liječila od leukemije, nikoga nije ostavila ravnodušnim. Ane danas više nema, no njenu misiju spašavanja života danas je nastavila Zaklada Ana Rukavina.

Studenti/ice Međimurskog veleučilišta pridružuju se Aninoj misiji, te u suradnji s Volonterskim uredom Međimurja u sklopu kampanje “Hrvatska volontira!”, pozivaju sve građane/ke na veliku volontersku akciju dobrovoljnog uzimanja uzoraka za tipizaciju za upis u registar dobrovoljnog darivatelja koštane srži za Zakladu Ana Rukavina.

Akcija će se održati u srijedu 21. svibnja 2014. od 11 do 13 sati u zgradi Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, B. J. Jelačića 22 a (bivša vojarna), prizemlje, predavaonica broj 10.


Kako možete postati darivatelj/ica krvotvornih matičnih stanica?

Darivatelj/ica može biti svaka zdrava osoba u dobi od 18 do 40 godina. Uobičajeno je da se koštana srž ili periferne matične stanice uzimaju samo jedan puta. Nakon potpisa informiranog pristanka i pristupnice uzeti će vam se uzorak krvi (oko 7 ml) u epruvetu i odnijeti u laboratorij za tipizaciju tkiva da bi se odredili vaši antigeni tkivne snošljivosti.

Vaše ime ima samo Centar za tipizaciju tkiva u KBC Zagreb. U Registru se vodite pod šifrom. Postupak uzimanja uzoraka u potpunosti je bezbolan, stoga im se pridružite u što većem broju jer vaš nesebičan doprinos nekome može spasiti život!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije