Šomi iz benda Neki to vole vruće: “Obećajemo vrhunsku svirku u Paladinu”

Poznati pop – rock band “Neki to vole vruće” kojeg čine Silvestar Dragoje Šomi (52) i Miroslav Stanić Đimi (52) još uvijek pale i žare, a u petak 11. travnja nakon dužeg vremena stižu u Međimurje, u Čakovec gdje će u nadaleko poznatom Paladinu održati koncert.

Ovaj dvojac glazbenu karijeru započeo je 1984. godine. Pjesma “Californija” odmah je postala hit, a album “Neki to vole vruće” gurnuo ih je prema vrhu pop scene. Drugom pločom “Jeans generacija” došli su do najšire publike. “Teška vremena”, “Kakva noć”, “Reci da”, “Bojler”, “Medu moj i šećeru”, “Zagrli me nježno”, “Prođi ispod mojih prozora”, samo su neki od hitova koje će Šomi i Đimi sa svojim bendom odsvirati na dugoočekivanom koncertu u Čakovcu u klubu Paladin.

Njihov aktualni singl “Čudesna žena” u kratkom je vremenu osvojio radijski eter, top ljestvice, brojnu publiku, ali i osigurao pozitivne komentare struke. Kvalitetni tekstopisci kao što su Zlatan Stipišić Gibonni, Alka Vuica i Stevo Cvikić svakako su pridonijeli bezvremenskoj kvaliteti i slušanosti njihovih pjesama kod svih generacija.

Članovi banda vrsni su glazbenici višestruko nagrađivani Porinom za ponajbolje instrumentaliste. Uoči gostovanja u Paladinu razgovarali smo s Šomijem.

eMedjimurje.hr: Svakako najjvažnije pitanje za vaše fanove je gdje ste i što radite?

– U zadnje vrijeme, najčešće u studiu. Snimamo novi album i pripremamo novi single za kraj svibnja. Osjećamo da još puno toga možemo dati, inspiracije ne nedostaje, imamo izvrsne suradnike, instrumentaliste. Vjerujem da ćemo opet privući pažnju svojim pjesmama za čiju kvalitetu ćemo se svojski potruditi jer to smo dužni publici i staroj i novoj koja nas u ovom novom internet vremenu svakodnevno obasipa pitanjima kad će konačno novi album, kad će koncerti itd.

Samo pjesma Teška vremena ima dva i pol milijuna pogleda na You Tubeu. I to nam je jedan od podstreka za daljnji rad a ima ih još puno.


eMedjimurje.hr: Vaše pjesme su bezvremenski hitovi. Publika, starija, ali mlađa voli vas slušati. Koji je recept takve glazbene dugovječnosti?

– Recept je voljeti ono što radiš i imati i nešto talenta. Dakle, ljubav prema glazbi i želja da to preneseš publici koja slično razmišlja kao ti. Kad radimo pjesme, nema kalkulacije , u smislu ovo bi se moglo dopast ljudima ili ono… Muza te posjeti ili ne! Odmah osjetimo u samom početku stvaranja pjesme da li postoji neka energija i “ono nešto”. Tako je bilo oduvijek.


eMedjimurje.hr: Pjesma Čudesna žena brzo je osvojila radijski eter, ali i srca slušatelja. Znači li to da su  ljudi željni novih pjesama?

– Pa evo, “Čudesna žena” naprimjer. Kad smo ju radili, odmah nam je sjela i znali smo da će se mnogima dopasti. Bili smo u startu svjesni kvalitete te pjesme ali znali smo da je ta pjesma za glazbene  sladokusce, da nije za one koji slušaju glazbu sumnjive kvalitete, što je danas nažalost svakodnevna pojava.

eMedjimurje.hr: Dugo vremena niste bili u Čakovcu. Kakva su očekivanja?

– Po mom mišljenju, Međimurje je kraj gdje se tradicionalno i svira i sluša kvalitetna glazba, dakle glazbena tradicija, što se tiče Međimurja je dugovječna, pa baš zato i mi želimo ostaviti čim bolji dojam i uživati na koncertu zajedno s publikom.

Očekujemo puno mladih, što je normalna pojava na našim svirkama jer su naše pjesme prešle i na današnje generacije. I danas smo u Jeansu , dakle svi smo mi Jeans generacija.


eMedjimurje: Planovi uvijek postoje. Kakvi su dua Neki to vole vruće?

– Svirati čim više, raditi nove pjesme, dijeliti ih s drugima, uživati u glazbi i životu!


eMedjimurje.hr: Međimurska publika jedva čeka koncert u Paladinu. Što ćete im ponuditi?

– Sebe u najboljem izdanju, zajedno sa našim muzičarima, obećajemo vrhunsku svirku i zabavu!

Vrsni muzičari i dobro poznati hitovi svakako su garancija za dobru i rasplesanu zabavu za sve generacije. – Pozivamo sve da u petak 11. travnja s početkom u 23 sata dođu u Paladin i budu dio nezaboravnog koncerta o kojem će se još dugo pričati. Vratimo svi zajedno stari sjaj na glazbenu scenu na ovom koncertu za sve generacije! – poručuju organizatori.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije