“Više cvijeća, manje smeća”: Proljetno čišćenje Pušćina

U organizaciji općine Nedelišće i Turističke zajednice općine dana 29. ožujka 2014. u vremenu od 9 do 12 sati mještani naselja Pušćine odazvali su se akciji “Više cvijeća, manje smeća”.

Pedesetak učesnika ove akcije uređivalo je prostore svoga naselja i sakupljalo smeće po javnim površinama. Članovi svih udruga iz Pušćina dali su svoj doprinos u poboljšanju svoje životne sredine. Moglo se primijetiti da je svake godine broj učesnika sve veći ali i sakupljenog smeća isto tako. Da li je jedna akcija čišćenja dovoljna kroz godinu na nivou općine? Ili bi svako naselje u općini Nedelišće prema svojim potrebama i mogućnostima trebalo ili moralo puno češće čistiti svoje naselje?

Svjedoci smo da iz dana u dan kod pojedinaca nedostaje kulture, svijesti i osjećaja za prirodu. Smeće se baca doslovno gdje se stigne, bez adekvatnih sankcija. A ugroženo je sve oko nas bez iznimke bile to vode, poljoprivredne površine, šuma i sama naselja te njezini rubni dijelovi. U zakonu o zaštiti okoliša sve piše i postupci su veoma jasni prema prekršitelju.

Velika je sreća da postoje ljudi – volonteri koji ne štede trud i vrijeme da se ne valjamo u smeću, a svima koji su se odazvali čišćenju našeg mjesta upućene su riječi zahvale. Pozivaju se svi ostali da im se pridruže kada na to potreba ukaže.

Članovi UDVDR-a ogranka Nedelišće i to Levanić Damir,Karlović Antun, Celinger Bojan, Žnidarić Mladen i Gavez Krešimir dali su svoj doprinos u ostvarivanju cijele akcije čišćenje i uređivanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije