Penzići Kotoribe uz pomoć Općine žele urediti Park matulja

– Dragi penzići, sve vas pozdravljam na početku izvještajne godišnje skupštine Udruge umirovljenika Kotoriba – započela je skup predsjednica Irena Maltar. Kotoripski umirovljenici okupili su se u subotu 28. ožujka u Gostionici Mlin.

Podružnica okuplja 386 člana i najbrojnija je općinska udurga. Izvješće o jednogodišnjem radu podnijela je predsjednica udruge kazavši kako su kotoripski umirovljenici bili aktivni u društvenim, kulturnim i sportskim aktivnostima.

Svake godine 14. listopada slave Dan umirovljenika Kotoribe, organizirali su šest izleta na kupanje u toplice kao i odlazak na odmor njihovih članova na Murter. Uspješno su uz druženje obilježili Dan žena, Martinje i dolazak nove godine. Na sportskom planu sudjelovali su na županijskim sportskim igrama, šahisti su imali druženje s kolegama iz Goričana, a kuglači s umirovljenicima iz Donje Dubrave.

Nisu zaboravili ni na najstarije i bolesne članove koje posjećuju uz božićne blagdane kao ni zajedničku proslavu parova povodom 50 i 60 godina braka koja je održana u Gornjoj Dubravi. Plan za ovu godinu temelji se na aktivnostima koje kontinuirano provode, no treba izdvojiti ideju o uređenju tradicijskog parka iza policijske zgrade za što očekuju podršku Općine.

Maltar je članstvo upoznala kako je na općinsku adresu poslana zamolba da se Općina Kotoriba uključi u uređenje parka, a umirovljenici su ga spremni urediti i voditi brigu o njemu. U parku kojeg bi nazvali Park matulja (leptir) žele izgraditi nadstrešnicu, postaviti klupe,  izložiti stare predmete, urediti streljanu i viseću kuglanu…

Sami to ne mogu, pa s nestrpljenjem očekuju odgovor iz Općine, rekla je Maltar koja se javno zahvalila Općini za 2 tisuće kuna što su lani dobili kao dotaciju smatrajući taj iznos premalen s obzirom na veliki broj članova. U planu je kupnja kotlića za kuhanje, roštilja i plinske boce.

Ispred udruge umirovljenika Međimurske županije na skupu je bila Emilija Horvat iz Čakovca koja je članove pozdravila u ime nove predsjednice međimurskih umirovljenika Nade Lovrec. Druženje je nastavljeno zabavom uz popularnog Cekera.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije