Prvi križni put na otvorenom u župi Orehovica

U dogovoru s dobrovoljnim vatrogasnim društvima koja djeluju u župi i općini Orehovica, protekle korizmene nedjelje održan je prvi križni put po nekim ulicama te župe. Vatrogasci su svojim kombi vozilima išli jedna ekipa ispred povorke, a druga ekipa iza povorke i tako im osiguravali hod i bili im na pomoć oko razglasa.

Vlč. Damir Slamek zahvaljuje predsjednicima i zapovjednicima vatrogasnih društava Orehovica, Podbrest i Vularija. Križni put na otvorenom u Orehovici bio je na prvu korizmenu nedjelju i počeo je od male kapele “Presvetog Trojstva” pred kojom je bila prva postaja, a zatim su krenuli ulicama J. Slavenskog, Lj. Gaja i A. Cesarca i završili ponovno pred kapelicom u centru sela.

Na drugu korizmenu nedjelju krenut će u Podbrest gdje će ispred kapele “Marije Kraljice” imati prvu postaju, a ostale postaje u ulici Stjepana Vojvode jednom stranom gore drugom dolje. Križni put na otvorenom počinje 16. ožujka u 15 sati ispred spomenute kapele u Podbrestu.

Na treću korizmenu nedjelju planiraju ići u Vulariju i tamo početi križni put ispred kapele “Srca Isusova”, pa dalje ulicom M. Gupca izmoliti ostale postaje i vratiti se do kapelice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije