Kotoripsko kolinje u Mađarskoj na vatrogasni način

U mađarskom mjestu Murakerestur u subotu 22. veljače održana je zanimljiva manifestacija naziva “Kolinje i festival palinke (rakije)”. Tamo je između šest ekipa bilo i osam članova DVD-a Kotoriba koji su sudjelovali u prezentaciji tradicijskog kolinja mjesta iz kojeg dolaze.

Svaka ekipa na raspolaganju je imala svinju težine oko 150 kilograma. Nakon što su dobro oharali svinju, očistili dlake, uklonili pažle i rasijecali njezin trup na dijelove, bacili su se na pripremu domaćih jela.

U kotlu se ispekla mast iz čega su stisnuti slasni čvarci, pečenje je baceno u štednjak, kuhala se kolinjska međimurska juha s heljdinom kašom, dinstala su se jetreca, nadevale su se čurke, pečenice i kolbasi.

Kotoripske delicije oduševile su okusom i mirisom brojne posjetitelje, pa ne čudi što se kod njihovog mjesta zadržavao najveći broj ljudi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije