U Dekanovcu održana obuka za vatrogasce

U organizaciji VZP Općina Dekanovec – Domašinec – Podturen, a pod domaćinstvom DVD-a Dekanovec održana je obuka za vatrogasca i vatrogasca I. klase.

Obuka se sastojala od predmetne nastave koja je trajala dva tjedna i vatrogasnih vježbi. Osim spomenutih članova, dobrovoljnih vatrogasnih društva VZPO, obuci su prisustvovali i vatrogasci VZG Mursko Središće i Općine Selnica – Sveti Martin na Muri i Vratišinec. 

Na dan ispita, 15. veljače ispitu je pristupilo 44 kandidata, od kojih je 8 bilo za zvanje vatrogasac I. klase. Svi prijavljeni kandidati su uspješno i položili ispite i time stekli zvanje vatrogasac, tj. vatrogasac I. klase. Ispred ispitne komisije, predsjednik Ivan Krištofić zahvalio je svim kandidatima na strpljivost i odgovornost kod predavanja i pristupu ispitu, jer ovako velika grupa već dugo vremena nije bila u jednoj cjelini.

Posebna zahvala ide predavačima koji su redom bili: Ivan Krištofić, Željko Besedić, Damir Kovačić,  Mladen Kanižaj, Robert Meglić, Dragutin Trupković, Stjepan Tomašek i Robert Filipović koji su bili zaduženi da mlade vatrogasce nauče osnovno znanje o vatrogastvu i zaštiti od požara, na čemu su i uspjeli u svojoj namjeri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije