Književni klub udruge ACT mjesto za druženje ljubitelja knjiga i časopisa

Knjižnica udruge Autonomnog centra – ACT, Knjižnica i čitaonica Tabula Rasa sadrži arhivu fanzina i časopisa, služi kao mjesto za sastanke, prostor za druženje i diskusiju, za razmjenu informacija i znanja, edukaciju javnosti, te promociju (ne)knjižne građe i građe nezastupljene u široj javnosti. Smisao prostora je djelovati kao stimulator društvenih gibanja.

U sklopu Knjižnice i čitaonice Tabule Rase pokrenut je Književni klub, kao mjesto za zanimljiva predavanja i predstavljanja knjiga. Prvi Književni klub održat će se u srijedu 19. veljače 2014. u 18 sati, a ugostiti će nekoliko autora čiji su radovi objavljeni prije desetak godina u zbirci pod naslovom “Tragovi: Almanah mladih međimurskih autora/ica”,  koji je izdala Knjižnica i čitaonica Tabula Rasa.

Svoje nekadašnje i nove radove pročitat će Patricija Kozar, Igor Baksa i Margareta Mihalic, te će se zajedno s posjetiteljima povesti diskusija o tome što rade danas, kakva je situacija lokalnih književnika i objavljivanja njihovih radova, zašto nema više toliko književnih večeri i da li je nestao interes za knjigama. Besplatne primjerke almanaha će podijeliti posjetiteljima.

Književni klub dio je programa act.klub udruge Autonomni centar – ACT kojeg financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Održat će se u prostoru same Knjižnice i čitaonice na adresi Dr. Ivana Novaka 38 (u zgradi Starog Hrasta, prvi kat). Glavni koordinator Književnog kluba i voditelj Knjižnice i čitaonice je Sebastijan Brumec. Više o Knjižnici i čitaonici Tabula Rasa saznajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije