U Murskom Središću raspravljali o novom Zakonu o socijalnoj skrbi

U utorak 11. veljače u prostorijama ureda gradonačelnika Grada Mursko Središće održan je sastanak s predstavnicama Centra za socijalnu skrb.

Na sastanku su bili Dražen Srpak, gradonačelnik, Miljenko Cmrečak, predsjednik Gradskog vijeća, Miljenko Štefanić, pročelnik Ureda Grada, Marija Kraljić, voditeljica Odsjeka za financiranje, Antonija Canjuga, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Čakovec i Alenka Bilić, voditeljica Centra za socijalnu skrb – podružnica Mursko Središće.

Sudionici sastanka raspravljali su o novinama i promjenama Zakona o socijalnoj skrbi, a naročito o obvezi uključivanja radno sposobnih osoba a koje primaju ZMN (zajamčena minimalna naknada) za uključivanje u društveno koristan rad u trajanju od 30 do 90 sati mjesečno.

Ravnateljica Antonija Canjuga i voditeljica Alenka Bilić upoznale su gradonačelnika i suradnike o novom sistemu  odobravanja ZMN te o tome da će biti obavljena revizija svih dosadašnjih primanja sa te osnove, a koja je već započela sa rokom završetka do kraja lipnja ove godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije