Zimska služba na terenu: Duplo više snijega palo u gornjem Međimurju

Dolove i brijeg, na novo je zabijelio snijeg! I to diljem Međimurja što nas ne bi trebalo iznenaditi jer su takve bile prognoze.

Prema riječima voditelja Zimske službe ŽUC-a Stjepana Marčeca snijeg je intenzivnije počeo padati noćas nešto prije 4 sata kada su njihove ekipe krenule na teren. Više snijega palo je u gornjem dijelu Međimurja oko 10-tak centimetara, dok je u donjem dijelu palo upalo manje.

Marčec kaže kako je u ovom trenutku na terenu 9 posipača ralica, 2 kombi posipača i 11 cestara. Snijeg sa kolnika čisti se prema prioritetima, a do sada je prijeđeno više od 2 tisuće kilometara te su utrošene 42 tone soli. Na cestama ima kašastog snijega, pa iz Zimske službe pozivaju vozače na oprez, strpljenje i obavezno korištenje zimske opreme.

Snijeg bi prema prognozi trebao prestati padati oko 13 sati kada se očekuje postupno razvedravanje, rekao nam je Marčec. Nešto u lošijem stanju su lokalne ceste na kojima ima ugaženog snijega što bi, ako se ne očiste, moglo uz niske temperature stvoriti pravo klizalište.

Inače, jutros u 7 sati u Čakovcu je izmjereno – 4 Celzijevih stupnjeva, a one dnevne temperature kretati će se između – 3 i 0 stupnjeva. Sutrašnji dan nam donosi slab snijeg ili kišu koja bi se mogla smrzavati na tlu i stvarati dodatne probleme u prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije