Dragoslavec glasao protiv: Za taj su novac mogli kupiti nove Audije

– Kršćanin sam, imam sakramente, ali katoličanstvo mi nije zanimanje pa me nije strah reći da Crkva ima važnijeg i pametnijeg posla od određivanja tko će s kime biti u vezi – kaže Dragutin Šoltić (59) iz Dragoslavca, gdje su se mještani u nedjelju odlučili protiv izmjene Ustava.

Selo u općini Sveti Juraj na Bregu ima četiristotinjak stanovnika. Na referendumu je 56 mještana zaokružilo protiv, a 33 za. – Malo smo selo, rodbinski smo i prijateljski povezani pa razgovaramo o aktualnostima. Ogorčeni smo što se uopće raspisivao referendum.

Hoće li se zajednica zvati brak, mrak ili nekako treće, to je stvar onih koji u tu zajednicu ulaze. Imam ženu i dvoje djece, pa zar sam po tome posebniji od drugih? – ističe Šoltić kojega je, priznaje, referendum naživcirao. – Za tih 48 milijuna kuna mogli su nam napraviti novu školu i vrtić, urediti ceste.

Mogli su si, u krajnjem slučaju, pokupovati nove Audije pa bi barem imali nešto opipljivo – dodaje. Referendum je glavna tema ispred mjesne trgovine, gdje se uz pivo komentiraju rezultati. – Svi žele ići naprijed, a mi se u Hrvatskoj još bavimo 1945. i temama iz prošlosti. Nikad tako nećemo biti zapad – kaže.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije