Mladi čakovečki bend “Capitals” promovira spot za pjesmu “Everything”

Na međimurskoj rock sceni pojavio se bend imena “Capitals” koji okuplja mlade glazbenike u dobi od 14 do 22 godine. U nedjelju 10. studenog objavili su prvi spot za pjesmu “Everything” koji je rađen u vlastitoj produkciji. O njihovim počecima i planovima razgovarali smo s gitaristom Marinom Kuharićem (Marin Mack) koji uskoro otvara vlastiti glazbeni studio u Čakovcu.


eMedjimurje.hr: Tko su članovi benda i kada ste počeli zajedno svirati?

– U bendu sviraju dečki iz Čakovca i okolice. Članovi benda su: Dorian Srnec (bas gitara i vokal), Marin Kuharić (gitara), Dino Smrtić (gitara) i Borna Ladić (bubnjevi). Naš najmlađi član bubnjar ima 14 godina, dok smo mi ostali svi oko 20 godina. Zajedno smo počeli svirati u rujnu 2013. godine i prvu pjesmu smo snimili u listopadu ove godine, zajedno sa spotom.


eMedjimurje.hr: Koju vrstu glazbe preferirate?

– Sve pjesme će nam biti na engleskom jeziku, preferiramo dakle alternativnu rock glazbu, a neki uzori su nam Foo Fighters, Kings of Leon, Queens of the stone age, 30 seconds to mars.


eMedjimurje.hr: Javnost će vas bolje upoznati putem nove pjesme i spota kojeg ste snimili. O kojoj je pjesmi riječ i tko je radio na pjesmi i spotu?

– Dakle naša prva pjesma “Everything” i spot za istoimenu pjesmu smo snimili u 10. mjesecu 2013. godine. Tekst i glazbu je napisao Dorian Srnec, a aranžman smo napravili svi zajedno svako sa svojim idejama za svoj instrument koji svira. Sam proces snimanja pjesme smo započeli raditi u Ljubljani na SAE Institute-u u studiu – to je faks za audio engineering kojeg pohađam ja kao gitarista i producent benda.

Ove godine sam završio i diplomirao te upisao Degree level by Middlesex University of London na istoimenom faksu. Dakle produkciju sam radio ja, sve je rađeno kod mene u studiu u Čakovcu sa zajedničkom vizijom svih članova o zvuku kakvog želimo postići.

Video spot smo također napravili sami uz zajedničku ideju, te se ovim putem zahvaljujemo našem dobrom prijatelju i fotografu Juri Petroviću za asistenciju oko kamere kod snimanja,a sam proces izrade i montaže spota te spajanja svih scena u završni proizvod je bilo na meni u mom kućnom studiu gdje se i pjesma producirala.

eMedjimurje.hr: Kakvi su planovi za budućnost i gdje vas možemo čuti kako svirate?

– Planovi za budućnost su nam da u što kraćem vremenu krenemo sa promocijskim koncertima nadolazećeg albuma, te možemo najaviti izlazak sljedeće stvari do kraja godine koja će također biti popraćena sa video spotom.

Nadamo se da ćemo dokraja godine održati nekoliko koncerata na području Čakovca, a za sve događaje ćete biti pravovremeno obaviješteni. Možete nas dodati na Facebook profil: Capitals Rockband, a ubrzo će biti otvorena i Fan page stranica, te također na youtubeu se možete pretplatiti na naš kanal na “Capitals”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije