Zašto su se mame i djeca smrzavali na odjelu pedijatrije ŽB Čakovec?

– Šokirana sam, u bolnici sam s djetetom, smrzavamo se… Ujutro pitam sestru zbog čega su radijatori mrzli, pa mi veli da im centralna toplana neće upaliti radijatore jer budu tada grijali cijelu bolnicu, a ne samo pedijatriju. Sestra veli da ih je molila da upale bar ujutro dok se djeca kupaju i sad čekaju odgovor. To je naša sramota i sad se ja pitam tko je kriv? Odjel je prenatrpani i dječica su tu, smrzavamo se… – riječi su ogorčene majke koja zajedno sa svojim djetetom boravi na odjelu pedijatrije u Županijskoj bolnici Čakovec.

Zašto ne radi grijanje upitali smo sanacijskog upravitelja te ustanove Miroslava Horvata, dr. med. U odgovoru ističe da se u Županijskoj bolnici Čakovec grijanje provodi sistemom centralnog grijanja iz centralne kotlovnice sa pogonom na zemni plin i ona je u redovitom pogonu. Sve djelatnosti se griju uključivši i pedijatriju.

– Današnje naglo snižavanje vanjske temperature i dodatno hlađenje vanjskih zidova jakim vjetrom što je naročito došlo do izražaja na pedijatriji (koja je smještajem izložena sjevernoj strani i nalazi se na vrhu zgrade) dovelo je do nešto nižih temperatura od željenih.

Korekcijom senzora za temperaturu grijanja koji se dijelom rukovode i vanjskom temperaturom vjerujem da smo uočene probleme s grijanjem riješili. Ukoliko su pacijenti ili osoblje imali neugodnosti vezano uz ovu situaciju ovim putem se ispričavam – rekao nam je sanacijski upravitelj Miroslav Horvat, dr.med.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije