Sklonište dobrote prikuplja novac, pijesak i hranu za mačke

Udruga za zaštitu i promicanje prava životinja “Sklonište dobrote” 9. i 16. studenog organizira akciju skupljanja novca, hrane, pijeska za mačke, dekica i ostalog, kako bi mogli pomoći napuštenim macama. Akcija će se provesti u Caffe baru Baza u Čakovcu s početkom u 9 sati.

Sve donacije biti će javno objavljene na našim Facebook stranicama, a jedna zajednička slika biti će objavljena i u novinama zajedno sa zahvalama. Svi koji žele ostati anonimni to bi trebali unaprijed napomenuti. Udruga trenutno skrbi o 17 mačića, 5 odraslih mačaka te hrani oko 30-tak slobodnoživućih mačaka u Međimurskoj županiji.

Cilj Udruge je sterilizirati sve slobodnoživuće mačke kako bi se smanjila njihova patnja te patnja mačića koji jako rijetko prežive na ulici. Svima njima svakodnevno treba hrana, voda, pijesak, higijenski uvjeti te potrebna veterinarska skrb. Ne smije se zaboraviti da su sve mace koje su došle kod njih na skrb,  proživjele neku vrstu traume te su se oporavile pomoću dobrih ljudi.

Mnoge od njih već dugo čekaju na svoj dom. Na ovaj način žele promovirati udomljavanje životinja, a ne kupnju jer udomljavanjem životinje direktno spašavate dva života. Jedan kojeg ste udomili i drugi koji s ceste dolazi na mjesto udomljenog – na sigurno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije