Izložba Bojana Perhoča: “Čakovec u međuprostoru i međuvremenu”

Arhitekt Bojan Perhoč izlaže četiri projekta o prostorima Čakovca. Širenje grada je naglasilo neriješene važne međuprostore najužeg centra grada i njegovih kvartova. Otvorila se mogućnost prenamjene bivše tvornice MTČ, moguća izgradnja na prostoru tenis kluba Franjo Punčec, predlaže se prenamjena proizvodnog kompleksa Čakovečkih mlinova i projekt novog studentskog kampusa na prostoru bivše vojarne.

Dva projekta nastala su kao posljedica narudžbi zainteresiranih investitora, s tim da je projekt na prostoru tenis kluba Franjo Punčec, nastao kao koautorska suradnja s arhitektima T. i N. Subanović, rezultirao programom koji nije bio u skladu s željama investitora koji je na tom prostoru želio graditi shopping centar.

Projekt rekonstrukcije bivše tvornice MTČ rezultat je loše raspisanog natječaja javne nabave za projekt gradske vijećnice, a prijedlog prenamjene proizvodnog kompleksa Čakovečkih mlinova nastavak je studentskog rada i koautorski rad sa sinom arhitektom Igorom.

Bilo da se radi o prenamjeni postojećih funkcija ili izgradnji praznog prostora, namjera arhitekta Bojana Perhoča je da kroz svoja razmišljanja o spomenutim lokacijama ponudi perspektivne smjernice o mogućim novim kratkoročnim i dugoročnim mogućnostima prostora.

Izložba će za vrijeme trajanja biti popraćena s nekoliko događanja – predavanjem o urbanim temama Čakovca, koncertom i performansima. Izložba se otvara u petak, 4. listopada u prostoru zgrade Scheier u 19 sati i trajat će do 4. studenog 2013.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije