Ministarstvo zbog nepravilnosti traži razrješenje ravnateljice Sabrine Blajda

U javnosti kruže informacije da se ravnateljica čakovečke Gospodarske škole Sabrina Blajda, dipl. ing. temeljem prijedloga nadležnog ministarstva razrješuje dužnosti na toj funkciji. Koliko u tome ima istine i jesu li one točne odlučili smo provjeriti.

Upit na ovu temu poslali smo Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta odakle su nam iz Ureda za odnose s javnošću potvrdili takve navode. U odgovoru su naveli kako je u inspekcijskom nadzoru utvrđeno niz nepravilnosti i nezakonitih postupaka za koje je odgovorna upravo spomenuta ravnateljica.

– Sukladno odredbama članka 28. Zakona o prosvjetnoj inspekciji, prosvjetni je inspektor školskom odboru školske ustanove ovlašten predložiti razrješenje ravnatelja ako utvrdi da su se stekli uvjeti za razrješenje propisani Zakonom o ustanovama, odnosno ako ravnatelj zanemaruje obveze poslovodnog ili stručnog voditelja.

Kako je u konkretnom slučaju inspekcijskim nadzorom utvrđeno niz nepravilnosti i nezakonitih postupaka za koje je odgovorna ravnateljica škole, viša je prosvjetna inspektorica postupila sukladno ovlastima – piše u odgovoru Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije