ŠAF-ovi filmovi na svjetskim festivalima

Zanimljiv jesenski tjedan u Školi animiranog filma Čakovec započeo je vijestima o selekciji filmova na festivalima širom zemlje i svijeta. Najveći uspjeh ostvario je film “Čovjek koji je volio fućkati” starijih osnovnoškolki prošao je rigoroznu selekciju za festival “Up-and coming” u Hannoveru (Njemačka) između 3 tisuće profesionalnih studentskih filmova iz 54 zemlje, a internacionalna publika i međunarodni žiri vidjet će ga i ocijeniti krajem studenog.

Osim ovog filma, na najvećem dječjem festivalu animiranog filma u Chicagu (Chicago international children film festival) prošla su čak tri ŠAF-ova filma: “Krugovi”, Ivana Žokalja, “Maček u divljini”, grupe djece te “Pseće tijelo”, autorski rad Melite Sandrin.

Četiri filma predstavit će se na međunarodnom Dubrovnik film festivalu, a sezonu festivala će otvoriti pet najnovijih filmova koji će braniti boje Grada i Županije na državnoj 51. reviji dječjeg filmskog i videostvaralaštva u Kutini od 3. do 6. listopada, uz prisustvovanje i 7 članica ŠAF-a, autorica ovogodišnjih filmova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije