U Belici održan 13. Festival krumpira

U subotu 31. kolovoza održan je tradicionalni 13. Festival krumpira. Ta poljoprivredno – gastronomsko – izložbena manifestacija održava se ispred Društvenog doma u Belici.

Festival je poprimio i međunarodni karakter zbog toga što svake godine ima sve više posjetitelja i izlagača iz Mađarske, Slovenije i ostalih susjednih zemalja.

Uz riječi dobrodošlice, Festival je otvorio načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi, a prisutne je pozdravio i međimurski župan Matija Posavec i predsjednik Udruge međimurskih proizvođača merkantilnog krumpira Dragutin Taradi.

Posjetiteljima se osim izložbe traktora i poljoprivrednih strojeva ponudio i širok izbor ukusnih jela od krumpira koja su prema tradicionalnim receptima pripremili domaćini.

Spomenimo i da je u Belici podignut prvi u svijetu spomenik krumpiru. Belica ima i himnu posvećenu krumpiru, “Kalamper” kojom se svake godine tradicionalno otvara Festival krumpira. Festival ima cilj promovirati Općinu Belica kao značajnog proizvođača kvalitetnog krumpira te ujedno doprinosi kulturnom i društvenom životu mjesta.

Dio festivalske atmosfere možete pogledati u našoj fotogaleriji niže.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije