Župan Posavec sa zamjenicima obišao klizišta gornjeg Međimurja

Ovih dana župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicima i načelnikom Općine Štrigova Stankom Rebernikom, obišao je dijelove općine koji su najviše stradale zbog klizišta.
 

Razgledali su i klizišta kod najugroženijih kuća, onih obitelji Kovač, Škvorc, Turk i Malko. Nužna hitna sanacija po objektu stoji oko 100.000,00 kuna, za što je Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj u četvrtak predvidjela 500.402,00 kuna. Inače, ukupno je Vlada za sanaciju žurnih šteta od klizišta na području Međimurske županije osigurala 537.104,00 kuna, što je 3 posto od procijenjenih 19.000,000,00 kuna.

Župan će zajedno s načelnicima gornjomeđimurskih općina premijeru uputiti zahtjev za osiguranje dodatnih novčanih sredstava, kako bi se u potpunosti sanirao teren i spriječila nova klizišta.
 

Također, Županijska uprava za ceste Međimurske županije od Hrvatskih cesta dobila je 1.121.000,00 kuna interventnih sredstava. Dosad je ŽUC u izradu glavnih projekata sanacije prometnica utrošio oko 250.000,00 kuna, a radovi vrijednosti od 800.000,00 kuna obavljeni su u Rimščaku, Gornjoj Dubravi, Dragoslavcu i dijelu Robadja. Klizište u Prekopi sanirat će direktno Hrvatske ceste, budući da je taj pravac nedavno postao državni. U tijeku je natječaj za glavne projekte za sanaciju klizišta u Grabrovniku, Praporčanu i Sv. Urbanu (Vrbovica) u vrijednosti 2.000.000,00 kuna.

Ukupno, prema procjeni ŽUC-a štete su procijenjene na otprilike 8 milijuna kuna. Ovim iznosima treba pridodati i štetu koja je nastala na komunalnim instalacijama, koja je također velika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije