U Kotoribi održana Mala škola ribolova

Protekle subote na Šoder grabi u Kotoribi Športsko ribolovno društvo Som organiziralo je dva događaja. Pod pokroviteljstvom Međimurskog ribolovnog saveza organizirana je Mala škola ribolova na koju se odazvalo dvadesetak djece iz međimurskih ribolovnih društava. Edukatori su bili poznati natjecatelji ŠRD-a Som Zvonimir Dravec i Ivica Jakupak.

Nakon škole ribolova organizirano je prvo kolo lige kadeta i juniora. Na natjecanje se odazvalo 26 kadeta i kadetkinja te 12 juniora i juniorki. Nakon tri sata ribolova po vjetrovitom vremenu u kategoriji kadeta najbolji je bio Marko Horvat iz Soma s ulovom od 2850 grama, drugi je bio Vanja Bernart iz ŠRD-a Glavatica Prelog (1841 gram), dok je treće mjesto osvojila Marta Mesarek, članica ŠRD-a Ostriž Novakovec (1050 grama).

U juniorskoj kategoriji pobijedio je Alen Lehkec iz Glavatice ulovivši 4705 grama ribe, na drugo mjesto plasirao se Dario Lepen iz Stare Mure Miklavec (2075 grama), a treće mjesto osvojio je Tomislav Orehovec iz Klena Sveta Marija (1990 grama). 

Ovoj vijesti dodajmo da je u Ludbregu održan Slet kadeta, odnosno završnica Kupa Hrvatske za kadete u ribolovu udicom na plovak. Drugim mjestom na Kupu županije kadeti ŠRD-a Som izborili su pravo nastupa na tom natjecanju. Za ekipu Soma nastupili su Marko Horvat, Pavel Sabolić i Lovro Radmanić pod vodstvom kapetana Mihaela Horvata.

Nakon dva dana ribolova zauzeli su 9. mjesto od 23 ekipe. Posebno uspješni su bili Pavel Sabolić i Marko Horvat prvog dana ribolova kada su osvojili druga mjesta u svojim sektorima i okitili se medaljama. Deveto mjesto Somove ekipe je važno zbog toga što prvih deset ekipa na završnici Kupa ostvaruje pravo dodatne ekipe za svoju županiju na sljedećem Sletu kadeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije