Autonomni centar među finalistima dobitnika nagrade Zaklade ERSTE

Predstavnici udruge Autonomni centar – ACT iz Čakovca od 25. do 28. lipnja 2013. sudjelovali su na dodjeli Nagrada za društvenu integraciju Zaklade ERSTE u Beču, kao jedni od 133 finalista. Nagrada je dodijeljena po četvrti puta, a svečana dodjela održana je u slavnom MuseumsQuartier u Beču, pred čak 700 uzvanika iz cijele Europe.

Nagrada Zaklade ERSTE za društvenu integraciju prepoznaje pojedince i organizacije koje nastoje pomoći skupinama u nepovoljnom položaju kroz njihovu integraciju u društvo. Promicanjem organizacija i uspješnih projekata, Zaklada ERSTE promiče ideju jednakog društva za sve, nužnosti socijalne integracije i društvenih promjena. Od svog prvog natječaja 2007. dvogodišnja Nagrada Zaklade ERSTE za društvenu integraciju je značajno narasla i zadovoljava široke interese u regiji.

U posljednja tri poziva, veliki broj prijavljenih projekata je ukazao na vrlo vitalan civilni sektor, ali također i na još uvijek velike nezadovoljene potrebe za istinskim integrativnim i kohezivnim društvom u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi. Od rujna 2012. Zaklada je kroz desetotjedni proces evaluirala 1988 pristiglih aplikacija na natječaj.

Od 177 hrvatskih prijavljenih projekata, udruga ACT je s projektom “ESCO – obrazovanje za socijalno zadrugarstvo – nove mogućnosti za osobe s invaliditetom”, ušla u uži krug izbora za nagradu, zajedno s još šest hrvatskih projekata.

Na svečanosti 27. lipnja dodijeljeno je ukupno 35 nagrada. Prvu nagradu (40.000 eura) osvojio je projekt “I Am Not Afraid” rumunjske organizacije Little People Romania, drugu nagradu (30.000 eura) osvojili su slovenski partneri udruge Autonomni centar – ACT s nedavno završenog prekograničnog projekta City volunteers, Slovene Philanthropy za projekt “Social Integration of Migrants”.

Treću su nagradu podijelila dva projekta (ukupno 50.000 eura): austrijski KAMA – Courses by Refugees and Migrants i mađarski Káva Drama/Theatre in Education Association. Nagradu od 16.000 eura dobila je pojedinačno 31 organizacija za svoje projekte.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije