U Prelogu održana edukacija za volontere

U utorak 21. svibnja u Prelogu je održana edukacija za volontere iz svih udruga na području Grada Preloga s ciljem da se uključi što više volontera kako bi im se približio rad za opće dobro. Edukacija se održala u sklopu projekta “Otvorene mogućnosti!?” odobrenom od strane Regionalne zaklade za lokalni razvoj Zamah, a projekt provode Udruga slijepih Međimurske županije u partnerstvu s Udrugom gluhih i nagluhih Međimurske županije i u suradnji sa Volonterskim uredom Međimurja.

Na edukaciji su bile obrađene teme kao što su razlozi (ne)razvijenosti volonterstva u Međimurskoj županiji, prednosti i slabosti na području volonterstva, prijetnje i prilike u području volonterstva iz perspektive drugih društvenih i gospodarskih djelatnosti. Prikazane su aktivnosti i misija Volonterskog ureda Međimurja te ugovor o volontiranju, odnosno kakvi ugovori postoje, kada se sklapaju, kada su obavezni i kada se mogu prekinuti.

Na edukaciji su bile prisutne predsjednica Udruge slijepih Međimurske županije Marija Ciglar, predsjednica Udruge gluhih i nagluhih Međimurske županije Nada Igrec te predstavnica Autonomnog centra – ACT i koordinatorica Volonterskog ureda Međimurja Ana Mikulić.

Ispred Grada Preloga prisutne je pozdravila Miljenka Radović, mag. iur. pročelnica Upravnog odjela za upravu i društvene djelatnosti te predsjednica Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije