Mladen Križaić u društvu prijatelja i rođaka proslavio 50. rođendan

Mladen Križaić iz Male Subotice, otac dvoje djece, strastveni zaljubljenik u nogomet, kojemu ni sa 50 godina nije dosta naguravanja lopte po nogometnim i malonogometnim terenima, proslavio je ovaj tjedan u društvu najbližih prijatelja i rodbine svoj prvi Abraham.

Mladen igra nogomet 40 godina tamo gdje je i prvotno počeo – u svom matičnom klubu NK Spartaku iz Male Subotice. Trenutno brani boje veterana NK Spartaka koji se natječu u veteranskoj ligi istok. Ovaj ponedjeljak u gostima su kao drugoplasirana ekipa lige sa velikih 7:1 pobijedili prvoplasirani Podbrest. Napadač Mladen Križaić u ovu utakmicu ugradio je dva pogotka.

Široj javnosti, osim kao sportaš, poznat je i po političkoj aktivnosti gdje od najnižih političkih razina prvotno obnašao funkcije u Općinskom poglavarstvu i u Općinskom vijeću. Od 1993. godine predsjednik je Hrvatske demokratske zajednice Općine Mala Subotica, dva mandata bio je u Županijskoj skupštini, tri mandata u Predsjedništvu Hrvatske demokratske zajednice te jedan mandat na funkciji zamjenika župana Međimurske županije.

Svoj radni vijek nakon stjecanja zanimanja diplomiranog informatičara, počeo je u Čateksu gdje je između ostalog bio šef računskog centra, pomoćnik direktora razvoja i komercijalni direktor. Nakon Čateksa, za karijerom je otišao u Betex na dužnost komercijalnog direktora, da bi donio odluku ostavivši realni sektor i otišavši profesionalno pomoći razvoju Međimurske županije kao zamjenik župana. Trenutno je direktor Panexa d.d. iz Čakovca.

Abrahamovo je Mladen prvotno proslavio s najužom obitelji, prijateljima i rođacima u Međimurskim dvorima gdje je od žene Marte i djece Klare i Franje u pola noći dobio tortu s njegovom omiljenom obućom – kopačkom.

Do ranih jutarnjih sati uzvanike je zabavljala grupa Vulkan, a čiji dugogodišnji član Krunoslav Lajtman, ujedno i Mladenov šogor, ove godine slavi 25. godišnjicu glazbene karijere.

U ponedjeljak je nakon pobjede njegovih veterana u derbi utakmici, nogometne prijatelje koji su mu tom prilikom podarili jumbo majicu NK Spartaka sa brojem 50 na leđima, počastio u prostorijama Ekološke udruge Vrba Jurčevec, gdje su se svi zajedno zabavljali i pjevali dok ih žene nisu pozvale kući.

Najnovije