INTERVJU: Gordana Seko, pjevačica Grupe Banana

Grupa Banana trenutno po Hrvatskoj promovira svoj novi album. Pjesme “Živi danas” i “Vrata otključaj” već su poharale mnoge top ljestvice i radijske postaje, a  trenutno promoviraju aktualni singl sa spotom “Kad me zora miluje”. Uskoro predstavljaju i novi singl za kojeg su ovih dana snimili novi video spot. Razgovorali smo s njihovom pjevačicom Gordanom Seko.

eMedjimurje.hr:  Kada ste nastupali posljednji put u Međimurju i kakve su bile reakcije publike na vaš nastup? Vjerujemo da ste već dobro upoznali međimursku publiku nastupajući kao prateći bend Dražena Zečića.

Gordana: Mislim da je to bilo negdje oko Božićnih blagdana i mislim da ćemo opet vrlo uskoro. Reakcije publike su i veće od naših očekivanja. Ali s obzirom kako nas uvijek međimurska publika dočekuje raširenih ruku i otvorenog srca, mi im se zahvaljujemo na tako dobrom prijemu našeg novog cd-a i novih pjesama.

eMedjimurje.hr:  Kako publika reagira na vaš novi album “Živi danas” kojeg trenutno promovirate po Hrvatskoj?

Gordana: Lijepo je znati da vas netko traži, bilo za koncerte, bilo to pjesme na radio postajama. Međimurska publika je odlično prihvatila i naše pjesme sa prijašnjih albuma, koje se i danas vrte, a isto tako, pa još i bolje i nove.


eMedjimurje.hr:  Na sceni ste već 25 godina. U čemu je tajna vaše dugovječnosti? Što je to što vas pokreće, motivira da stvarate i stalno idete naprijed?

Gordana: U bilo kojem poslu, pa i u ovom možete opstati samo ako ste ustrajni, ako volite ono što radite i ako to doista radite srcem. Uvijek nas pokreće glazba i samo glazba, jer ona je osnova našeg rada. Mi sa glazbom živimo 24 sata, jer ako nismo na pozornici, onda smo u stvaranju glazbe, uvijek se nesto snima, preslušava, radimo s kolegama.

Dakle, to je ljubav koju smo mi “sretnici” uspjeli pretvoriti i u posao. Ako vam se usput dogodi da napravite pjesmu koju će publika prisvojiti, onda je to doista pun pogodak. To je doista najbolja motivacija, vrijeme prolazi, a vi ni ne osjetite.

eMedjimurje.hr: U bendu imate nekoliko generacija. kako se slažete, dolazi li do svađa, razmirica?

Gordana: Naravno. Ima nas pet, a 4 generacije. Pa to je opći kaos! Šalim se! Razmirica ima i u istogeneracijskim bandovima, kako ne bi bilo i u našem, ali to je doista vrlo rijetko, i to su vam obično stvari koje su nebitne, tako da se to brzo zaboravlja, a ne rijetko se tim stvarima nakon par dana slatko nasmijemo.

eMedjimurje.hr: Što radite kad ne svirate? Čime se bave ostali članovi Grupe Banana?

Gordana: Svi smo profesionalni glazbenici, i sve nam se vrti oko glazbe, tako da i kad ne sviramo, sviramo…. Upravo sad se pripremamo za snimanje novog spota, točnije u utorak, 30.04. snimamo spot za novi sing “Jablan”, inače pjesmu koja je meni najdraža, tako da se studiozno pripremamo. Imamo odličnu snimateljsku ekipu, pronađena je prekrasna lokacija, statisti… Mislim da će to stvarno biti pun pogodak!

eMedjimurje.hr: Surađivali ste s brojnim glazbenicima. Koja vam je suradnja najviše ostala u sjećanju osim Zečića s kojim ste već 17 godina.

Gordana: Pa da, do 90-tih godina Banana je surađivala sa brojnim glazbenicima hrvatske scene. Ja sam tih godina i došla u Bananu pa ne mogu govoriti o godinama prije, ali mene se osobno dojmila suradnja s pokojnim Ivčićem. To je bio zaljubljenik u svoj posao, radio je 100 na sat. Htio je jako puno toga srediti na glazbenoj sceni, i osobno mi je žao što to nije stigao.

eMedjimurje.hr: Kad smo kod Zeke, kakav vam je “nadređeni” – blag ili strogi?

Gordana: Zeko je kao prvo, jako dobar čovjek. I kad je netko takav, onda nije bitno da li je blag ili strog. Ustvari toga kod nas nema. Sve se pita i dogovara, bilo da se radi o koncertima ili o pjesmama. Kod nas vam to sve nekako prolazi sa velikom dozom humora, uvijek je neka zafrkancija, jer toliko smo godina skupa, da kad se tiče profesionalizma, mi tu sigurno nećemo zakazati.

eMedjimurje.hr: Kad ćete opet nastupiti u Međimurju?

Gordana: Početkom lipnja smo u Domašincu, ali ima još nekih dogovora za neka mjesta, kao i za dvoranu u Varaždinu u desetom mjesecu.


eMedjimurje.hr: Za kraj, što poručujete čitateljima portala eMedjimurje.hr?

Gordana: Dragi čitatelji portala eMedjimurje.hr, hvala što ste bili strpljivi i pročitali ovaj intervju. Hvala vam na odličnom prijemu našeg novog CD-a, hvala što dolazite na naše koncerte, hvala, hvala vam na svemu. Voli vas grupa BANANA.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije