U Gornjem Kraljevcu obilježili blagdan Spasova i Majčin dan

U četvrtak 9. svibnja u Gornjem Kraljevcu u punoj dvorani Zadružnog doma obilježen je blagdan Spasova, ali i ujedno Dan Europe te Majčin dan. U organizaciji Udruge žena Gornjeg Kraljevca organizirana je priredba gdje su se članice udruge, ali i učenici Područne škole u Gornjem Kraljevcu te KUD-a dr. Vinko Žganec iz Vratišinca pokazali u svojem najboljem svjetlu izvedivši prigodni program u kojem su se izmjenjivale Marijanske pjesme i recitacije.

– Ovim putem čestitam Udruzi žena G. Kraljevca na čelu s predsjednicom Štefanijom Jambrošić, potom predsjednici Mjesnog odbora Mileni Granatir, ali i naravno načelniku općine Zdravku Mlinariću na čuvanju i promicanju kulturne baštine našeg Međimurja. Ovom prilikom sam saznao i podatak koji me iznimno ugodno iznenadio.

U župnoj crkvi u Vratišincu se nalazi i najstarija slika Gospe u sjevernoj Hrvatskoj iz 1522. godine. Da nema ovako vrijednih ljudi, koji njeguju običaje svoga kraja te pronose tradiciju s koljena na koljeno, puno bi se toga ostavilo ropotarnici zaborava. Srećom to se Međimurju nikada neće dogoditi. – naglasio je zamjenik župana Matija Posavec te ujedno čestitao svim ženama i majkama Majčin dan.

– Iznimno sam zadovoljan suradnjom s Mjesnim odborom Gornjeg Mihaljevca. Kada su ljudi bitni, kada je selo bitno, kada su projekti bitni onda nestaju problemi i svi zajedno radimo za boljitak i mjesnog odbora i općine Vratišinec. Zahvaljujem se svima na ovom prekrasnom programu kojeg smo danas vidjeli, ali i Matiji Posavcu na konstantnoj podršci koju daje Vratišincu. – napomenuo je načelnik općine Zdravko Mlinarić te je svim majkama čestitao Majčin dan i tom prigodom zajedno s Matijom Posavcem podijelio u znak pažnje jedan cvijet svim prisutnim ženama.

– Ovaj cvijet je samo malo hvala za sve što radite za naše obitelji, djecu, ali i za društvo u cjelini. – zaključio je Mlinarić te prisutne pozvao na prigodni domjenak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije