Vijesti / Društvo
Društvo
TREBA MU POMOĆ Službeno krenula akcija za liječenje prerano rođenog Petra iz Goričana
Facebook

PETAR JE MALI BORAC

TREBA MU POMOĆ Službeno krenula akcija za liječenje prerano rođenog Petra iz Goričana

Petar Špoljarić iz Goričana je prerano rođeni borac. Vijest o njegovom nužnom liječenju u Njemačkoj kao munja je odjeknula društvenim mrežama, a jutros smo kontaktirali njegovog oca

Njegov otac Lovro nam je otkrio kako on i supruga Mateja imaju samo jednu želju – Petrov napredak! 

- Petar je kronološki star 8 mjeseci. Rođen je prerano, točnije tri mjeseca ranije, carskim rezom u Petrovoj bolnici u Zagrebu. Ima artrogripozu, odnosno ne može ništa s rukama ni nogama. Također ima i epilepsiju. Usto, ne zna jesti pa koristi sondu te ima traheostomu ili kanilu za disanje. Dugi period bio je u inkubatoru na respiratoru što je učinilo svoje. Naime, pluća su mu jako oštećena i osjetljiva te ne može zatvoriti usta ni gutati. Barem ne još, rekao nam je tata Lovro.

No, kako kaže Lovro, mali borac Petar ima sreće što se rodio baš u ovo vrijeme, jer da je došao na svijet pred 20-ak godina, ne bi postojale tolike mogućnosti liječenja.

Vezana vijest

Petar Špoljarić MALI PETAR TREBA POMOĆ PETAR JE MALI BORAC Prerano rođenom Petru iz Goričana potrebno je skupo liječenje u Njemačkoj

- Zahvaljujem se svim liječnicima što su se tako predano angažirali oko Petra i što su mu spasili život. Veliko hvala i medicinskim sestrama iz KBC-a Rebro, na Odjelu genetike, na brižljivosti i strpljenju, rekao je Lovro. 

- Pred Petrom je puno operacija te mu je potrebno višegodišnje liječenje. Kako u Hrvatskoj ne postoje tolike mogućnosti liječenja u kontaktu smo s roditeljima koji također imaju male borce s istom dijagnozom, koji su prošli slične sudbine te danas veselo gledaju kako njihovi dvogodišnjaci bezbrižno trčkaraju. Sve to skupa stoji oko 150.000 eura, rekao je Lovro.

Prije sat vremena objavljena je vijest na Facebook stranici 'Petar je mali borac':

VAŽNA OBAVIJEST!
Tata je danas rješavao papire i čak je i nešto riješio. S današnjim danom službeno počinje - Humanitarna akcija "Petar je mali borac" i traje do 09.06.2023. godine (90 dana). Moj tata Lovro Špoljarić je organizator Humanitarne akcije i bilo je potrebno otvoriti novi račun, račun posebne namjene, na njegovo ime. Tako da sada mogu i pravne osobe, firme i poduzeća nesmetano donirati novac. Jako sam uzbuđen, donacije stižu sa svih strana, hvala vam svima. Jedva čekam da ozdravim i da krenemo kod dr. Dusse u Njemačku! Voli vas Petar - stoji u objavi te se navodi broj računa.

HR2423400093511156715

Najnovije

Reci što misliš!