Zelena čistka održana i u Općini Donji Kraljevec

Drugi put za redom Hrvatska je dio najvećeg globalnog ekološkog pokreta World Cleanup (Očistimo svijet), koji se od 2008. godine organizira diljem svijeta. U 2012. godini u projekt se uključilo preko sedam miljuna aktivnih građana iz 96 zemalja, a svoj doprinos dalo je i 41.558 volontera iz Hrvatske.

Općina Donji Kraljevec također se uključila u navedenu akciju, koja se provodila u petak 19. i subotu 20. travnja 2013. godine. U akciji je sudjelovalo ukupno 503 volontera, članova udruga, učenika i djece vrtičke dobi. Od toga 110 učenika OŠ Donji Kraljevec, 150 učenika OŠ Hodošan i 50 djece iz Dječjeg vrtića Ftiček Donji Kraljevec i Hodošan, te 193 člana raznih udruga iz naselja Donji Kraljevec, Hodošan, Donji Hrašćan, Sveti Juraj u Trnju i Donji Pustakovec.

Za vrijeme provođenja akcije od otpada su se očistila sva naselja i područja uz prilazne ceste prema naseljima u općini, kojom prilikom se prikupilo oko 5 tona raznog otpada. U akciju se uključilo i komunalno poduzeće Pre-kom iz Preloga, koje je doniralo vreče za prikupljanje smeća i gumene rukavice, te je izvršilo skupljanje prikupljenog smeća u akciji, koje je bilo deponirano na unaprijed dogovorenim lokacijama po pojedinim mjestima u općini.

Zahvale idu svima koji su se uključili u navedenu akciju uz nadu da će se takve akcije ubuduće učestalo provoditi, da nam suživot sa prirodom bude čišći, ljepši i ugodniji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije