FOTO Zelena čistka u Općini Orehovica – prikupili čak 8 tona otpada

Čist okoliš je pravo i obveza svih nas. Jedino biće koje stvara otpad je čovjek, a njegovo neodgovorno ponašanje dovest će u pitanje opstanak svih. Uključimo li se svi u kampanju za čisti okoliš, omogućit ćemo bolju budućnost i nama i budućim generacijama.

Općina Orehovica je prepoznala važnost kampanje Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš, te je načelnik Općine Franjo Bukal potpisao pismo namjere o sudjelovanju u akciji, kao važan korak u promjeni odnosa građana prema okolišu pa se tako i ove godine Općina Orehovica pridružila akciji Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš.

Akcija je održana 27. travnja 2018. (petak) u vremenu od 9 do 12 sati. U akciju su bili uključeni učenici OŠ Orehovica, pripadnici pojedinih udruga i članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava s 3 kombi vozilima te su uključeni i 3 traktori s prikolicama.

U koordinaciji Općine Orehovica, djelatnika i učenika OŠ Orehovica, vatrogasnih društava, članova pojedinih udruga s područja Općine prikupljeno je cca 20 m3 raznog otpada, a to je cca 8 tona otpada koji je nesavjesno odbačen u okoliš.

Za sve je sudionike organizirano osvježenje kao i prijevoz kako bi se stiglo na onečišćene lokacije. Prikupljen otpad zbrinut je od strane koncesionara koji zbrinjava otpad na području Općine Orehovica – GKP-a Čakom d.o.o. na deponiji u Totovcu, bez naknade zbrinjavanja.

– Od ove akcije očekivali smo veći odaziv i više voljnih i ornih sudionika kao i ekološke osviještenosti građana, jer bilo bi dobro, ako već 365 dana pojedinci neadekvatno odlažu otpad, da se taj jedan dan uključimo svi, kako bi zaštitili naš okoliš, a naposve podzemne vode – poručuju iz Općine Orehovica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije