Vijesti / Društvo
Društvo
KAMP KREATIVKO Udruga Kreativci Međimurja i ovo ljeto provodi kreativne radionice za mališane u Pribislavcu
MH

OPĆINA PRIBISLAVEC

KAMP KREATIVKO Udruga Kreativci Međimurja i ovo ljeto provodi kreativne radionice za mališane u Pribislavcu

I ovog četvrtka je bilo veselo i zabavno na kreativnom kampu u Pribislavcu. Djeca su slikala stabla, najprije kistovima, a potom i prstićima, a kroz radionicu su ih vodile Ela Horvat i Melani Tuksar

- Mi smo mlade članice udruge Kreativci Međimurja. Inače pohađamo opću gimnaziju i namjeravamo kasnije upisati fakultet društvenih smjerova, tako da nam je ovo odlična prilika za igru i rad s djecom, a usput i nešto zaradimo – pojasnila je Ela.

Radionice se provode već niz godina, no zbog epidemije koronavirusa napravljena je pauza da bi sada ponovno oživjele. Održavaju se u Društvenom domu u Pribislavcu tijekom srpnja i kolovoza.

KAMP KREATIVKO Udruga Kreativci Međimurja i ovo ljeto provodi kreativne radionice za mališane u Pribislavcu Fotogalerija

- Radionice uvijek počnemo provoditi sredinom srpnja kad se djeca malo odmore od škole i održavamo ih gotovo do kraja kolovoza, odnosno do Dana općine Pribislavec. Tu smo ponedjeljkom i četvrtkom. Družimo se dva sata i to nam je premalo! Svi bi ostali duže! Uvijek se igramo i veselimo. Dva sata nam brzo prođe. Prvo imamo kreativnu radionicu gdje djeca razvijaju svoje vještine, a potom se malo častimo. Zatim se igramo loptama, graničare, igre u pijesku i slično. Za mališane je osigurana i okrijepa - sokovi, grickalice te sladoled - dodala je.

Što se tiče tehnika, danas je na redu bila tempera, no djeci su zanimljive i druge: kolaž, glinamol, drvene bojice, flomaster. Zadnju radionicu planiraju napraviti zajedno s roditeljima, kada će oslikavati drvene kutijice decoupage tehnikom. Inače, same radionice su pobudile veliki interes.

- Interesa ima! Obično dolazi 16-20 djece. No, kako je sezona godišnjih odmora dosta mališana je na moru, ali uvijek smo brojni. Što se tiče dobi, dolaze nam većinom djeca vrtićkog uzrasta, a ima i školaraca - pojasnile su voditeljice.

Kamp Kreativko provodi se uz sufinanciranje Općine Pribislavec.  

Najnovije

Reci što misliš!