Vijesti / Društvo
Društvo
JOŠ SE JEDNOJ BEBI ŽURILO Zdrava djevojčica rodila se kod kuće uz pomoć tima 'hitne' iz Preloga
Zavod za hitnu medicinu MŽ

SRCE VELIKO KAO KUĆA!

JOŠ SE JEDNOJ BEBI ŽURILO Zdrava djevojčica rodila se kod kuće uz pomoć tima 'hitne' iz Preloga

Zavodu je u 4:30 stigao poziv da trudnica ima učestale trudove i da joj je pukao vodenjak, a kad je tim stigao na mjesto intervencije, porod je već krenuo i rodilju su morali poroditi kod kuće

Prije nepunih mjesec dana izvjestili smo o djevojčici koja se rodila u kolima Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, a jutros je preloški tim T1 odradio još jednu sličnu intervenciju, i ovaj put sa sretnim ishodom.

Zavodu je u 4:30 stigao poziv da trudnica ima učestale trudove i da joj je pukao vodenjak, a kad je tim stigao na mjesto intervencije, porod je već krenuo i rodilju su medicinski stručnjaci Zavoda morali poroditi kod kuće.

- Uz mali kirurški zahvat ubrzo se, u 5:10 rodila zdrava djevojčica, prvo dijete presretne i ponosne majke. Rađanje novog života na terenu uvijek je posebno emotivno i za djelatnike našeg Zavoda. Srce nam je velikoooo kao kuća!, opisala nam je sretni događaj liječnica Tasjenka Frčko, dr. med. specijalistica hitne medicine, koja je bila na ovoj, ali i na intervenciji prije mjesec dana!

Uz dr. Frčko, dolasku djevojčice na svijet pomogli su i Leon Vlahek, med. techn. te Matija Debelec, bacc. med. techn.

Nakon zbrinjavanja, rodilja i novorođenče prevezeni su u rodilište Županijske bolnice Čakovec.

Najnovije

Reci što misliš!