SRCE VELIKO KAO KUĆA!

JOŠ SE JEDNOJ BEBI ŽURILO Zdrava djevojčica rodila se kod kuće uz pomoć tima ‘hitne’ iz Preloga

Zavodu je u 4:30 stigao poziv da trudnica ima učestale trudove i da joj je pukao vodenjak, a kad je tim stigao na mjesto intervencije, porod je već krenuo i rodilju su morali poroditi kod kuće

Prije nepunih mjesec dana izvjestili smo o djevojčici koja se rodila u kolima Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, a jutros je preloški tim T1 odradio još jednu sličnu intervenciju, i ovaj put sa sretnim ishodom.

Zavodu je u 4:30 stigao poziv da trudnica ima učestale trudove i da joj je pukao vodenjak, a kad je tim stigao na mjesto intervencije, porod je već krenuo i rodilju su medicinski stručnjaci Zavoda morali poroditi kod kuće.

– Uz mali kirurški zahvat ubrzo se, u 5:10 rodila zdrava djevojčica, prvo dijete presretne i ponosne majke. Rađanje novog života na terenu uvijek je posebno emotivno i za djelatnike našeg Zavoda. Srce nam je velikoooo kao kuća!, opisala nam je sretni događaj liječnica Tasjenka Frčko, dr. med. specijalistica hitne medicine, koja je bila na ovoj, ali i na intervenciji prije mjesec dana!

Uz dr. Frčko, dolasku djevojčice na svijet pomogli su i Leon Vlahek, med. techn. te Matija Debelec, bacc. med. techn.

Nakon zbrinjavanja, rodilja i novorođenče prevezeni su u rodilište Županijske bolnice Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije