ZAVOD ZA HITNU MEDICINU MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

NAJLJEPŠA INTERVENCIJA U kolima ‘hitne’ jutros rođena zdrava djevojčica!

Čim su rodilju smjestili u vozilo, liječnica je procijenila da je porod krenuo. I doista, ubrzo se rodila prekrasna djevojčica koja je odmah zaplakala, na radost majke i svih članova tima...

Danas u ranim jutarnjim satima Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije stigao je poziv da trudnica ima učestale trudove koji su počeli još noćas oko 1:00 te da joj je pukao vodenjak.

Na mjesto događaja, javljaju iz Zavoda, odmah je upućen tim T1, a po dolasku na adresu dočekala ih je trudna žena i njezina obitelj.

Nakon kratkog pregleda i smještaja rodilje u vozilo hitne medicinske pomoći, liječnica Tasjenka Frčko, dr. med., specijalistica hitne medicine, procijenila je da je porod krenuo i da će ženu morati poroditi u vozilu. Uz nekoliko trudova, ubrzo se rodila prekrasna djevojčica koja je odmah zaplakala, na radost svoje majke i članova tima.

– Rađanje novog života na terenu svim ‘hitnjacima’ je najljepša intervencija, naročito kada sve protekne u redu. Sve pohvale i čestitke prvenstveno upućujemo majci djeteta koja je odlično surađivala tijekom poroda, kazala je kratko dr. Frčko iz međimurskog Zavoda za hitnu medicinu, u kojem na godinu zabilježe nekoliko ovakvih intervencija s porodom u vozilu.

Uz dr. Frčko, intervenciji su prisustvovali i Antonio Gužvinec, bacc. med. techn., i vozač Saša Debelec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije