Najavljena rekonstrukcija spoja na stari granični prijelaz “Goričan”

Najavljena rekonstrukcija spoja na stari granični prijelaz “Goričan”

U srijedu 27. ožujka u upravi Hrvatskih autocesta u Zagrebu načelniku Općine Goričan i saborskom zastupniku Mariu Moharić od strane predsjednika uprave HAC-a Davora Mihovilića i direktora Sektora  za projektiranje i razvoj Miodraga Furdina prezentirane su četiri varijante rješenja spoja na stari granični prijelaz “Goričan”.

Odabrana je varijanta koja će zadovoljiti interes Općine Goričan i pravila prometne struke, a kojom će se omogućiti putnicima koji dolaze autocestom iz istočno europskih zemalja u Hrvatsku jednostavan silazak s autoceste na stari granični prijelaz, silazak s autoceste putnicima koji putuju u smjeru Mađarske, a mještanima Goričana omogućiti će se direktni prilaz starom graničnom prijelazu po najkraćem pravcu, gotovo istom kako je to bilo dok nije bilo autoceste.

Procijenjena vrijednost ovog projekta kreće se oko 15 milijuna kuna. Ukoliko ovaj projekt odobri ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić koji će tijekom sljedećeg  mjeseca posjetiti Međimurje i Općinu Goričan, ishođenje svih potrebnih dokumenata i dozvola trajalo bi nekoliko mjeseci odnosno do kraja godine, a početak gradnje započeo bi početkom 2014. godine, javlja Gorican.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije