POTPISAN UGOVOR

BIT ĆE JEDNA OD NAJMODERNIJIH BOLNICA Započinje energetska obnova Županijske bolnice Čakovec

Župan Posavec: 'Investicijom vrijednom 40 milijuna kuna zaokružit ćemo ciklus ulaganja u standard i kvalitetu zdravstvene usluge u Međimurju'

Župan Međimurske županije Matija Posavec danas je s izvođačima radova potpisao ugovor o izvedbi energetske obnove zgrade Županijske bolnice Čakovec, čime će se standard zdravstvene usluge za Međimurke i Međimurce podiči na još višu razinu.

“Zadovoljstvo mi je staviti potpis na ugovor kojim ćemo našim građanima, pacijentima i svim korisnicima Županijske bolnice Čakovec omogućiti bolje uvjete boravka. Ulaganje u zdravstvo prioritet je Međimurske županije što potvrđuju provedeni projekti posljednjih nekoliko godina, a završetkom energetske obnove Bolnice zaokružit ćemo veliki investicijski ciklus ulaganja u zdravstvene ustanove koje su okupljene u jednom dvorištu kako bi građanima zdravstvena usluga bila što dostupnija .”, istaknuo je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Izgrađena je nova, moderna zgrada Doma zdravlja Čakovec, proširena je radiološka dijagnostika, nabavljen je uređaj za magnetsku rezonancu, obnovljene su ambulante, odjel interne i neonatologije nabavljena su nova vozila i vrijedna oprema za primarnu i sekundarnu zaštitu, u tijeku je rekonstrukcija odjela abdominalne kirurgije i pristupnog puta Bolnici.

“Sva spomenuta ulaganja imaju jedan primarni cilj, a to je pružanje najmodernije zdravstvene skrbi u pogledu infrastrukture i opreme.”, kazao je župan Posavec te pritom zahvalio svim stručnim službama koje sudjeluju u realizaciji projekta, posebice pročelnici Upravnog odjela za proračun i javnu nabavu Međimurske županije Aniti Strniščak koja je sudjelovala na kompleksnoj provedbi postupka javne nabave i djelatnicima Međimurske energetske agencije na čelu s direktorom Alenom Višnjićem.

Zamjenik ravnatelja Županijske bolnice Čakovec dr. Miroslav Horvat pojasnio je da će energetskom obnovom Bolnice biti obuhvaćene četiri zgrade, i to paviljon 1, zgrada opskrbno-servisnog centra, spojni hodnik i paviljon 2. Ukupna građevinska (bruto) površina kompleksa zgrada iznosi 20.263 m2.

“Želimo stvoriti što ugodnije uvjete boravka za naše pacijente, ali i što bolje uvjete rada za naše djelatnike. Završetkom radova sve bolničke zgrade bit će pod jednim krovom čime ćemo biti funkcionalniji, energetski učinkovitiji i ekološki prihvatljiviji, a svaki ušteđeni novac u tom segmentu moći će se usmjeriti u nabavku nove opreme i edukacije.”, naglasio je dr. Horvat.

Ukupna vrijednost projekta je 39.679.641,13 kuna, od čega je najveći dio financiran bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., dio sredstava osiguralo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, dok će Međimurska županija u provedbu projekta uložiti oko 18 milijuna kuna vlastitih sredstava.

“Upravno vijeće ŽBČ-a prati zahtjeve struke i djelatnika te podržava svaki projekt koji je na korist pacijenata i zaposlenika, a ovaj veliki projekt donijet će puno dobrobiti svim građanima Međimurja.”, poručila je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije i predsjednica Upravnog vijeća ŽBČ-a Sonja Tošić-Grlač.

Župan Posavec ugovore o izvedbi radova potpisao je s direktorom tvrtke Jukić-Dam d.o.o. Danijelom Jukićem i s predstavnicom zajednice ponuditelja ZEM nadzor d.o.o  Elom Mihovilović Brkić.

“Svoje bogato iskustvo s energetskim obnovama zdravstvenih ustanova diljem Hrvatske potvrdit ćemo ovim projektom za koji vjerujemo da će biti uspješan te ćemo ga nastojati odraditi u što kraćem roku.”, kazao je direktor Jukić.

Energetska obnova Županijske bolnice Čakovec obuhvatit će radove na vanjskoj ovojnici, krovištu, stropovima, izvršit će se toplinska izolacija vanjskih zidova, automatizacija sustava za grijanje i hlađenje te se predviđa ušteda energije za grijanje oko 60%, a Županijska bolnica Čakovec time će postati jedna od najmodernijih županijskih bolnica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije