NEGDAŠNJA DIREKTORICA ČARAPARIJE

DOVEDENA IZ REMETINCA Zašto je s Kričkom pričala psihijatrica?

Potvrđeno nam je da je Darinka Krička upućena na izdržavanje kazne od godinu i osam mjeseci jedinstvenog zatvora...

Darinka Krička ponovo na sudove dolazi u društvu pravosudnih policajaca. Bilo je tako i 9. studenog kad smo ju vidjeli na hodnicima Županijskog suda u Varaždinu. Stigla je u pratnji muške i ženske osobe u odori pravosudne policije te ušla u sudnicu sutkinje Mirne Mavriček

Bio je tu i Ivan Krajačić koji je D. Kričku naslijedio na mjestu predsjednika uprave čakovečke MTČ Tvornice čarapa. Provjerili smo zašto se Krička više ne brani sa slobode. 

– Nakon pravomoćnog rješenja kojim joj je odbijena molba za daljnjom odgodom, D. Krička sama se 24. listopada javila na izdržavanje kazne zatvora u Centar za dijagnostiku u Zagrebu (naselje Remetinec, op.a.). Tamo se obavljaju stručni poslovi i predlaže program izvršavanja te kaznionica – odgovorili su nam sa Suda. 

Potvrđeno nam je i ono što smo pretpostavili, da je Darinka Krička upućena na izdržavanje kazne od godinu i osam mjeseci jedinstvenog zatvora. Riječ je o presudi kojom je i Ksenija Preinenger osuđena na istu kaznu zatvora. 

TREĆI POKUŠAJ

Riječ je o izvlačenju 1,646 milijuna kuna iz Čaraparije podizanjem novca sa žiroračuna i prebacivanjem na njihove privatne račune. 

Što pak se 9. studenog tiče, riječ je o novom suđenju za Čaraparijine BMW-e. Dva puta Sud je donio oslobađajuću presudu, a Vrhovni sud RH potom bi ju ukidao i sve vraćao na početak; riječ je o trećem pokušaju!

Prema optužnici, u drugoj polovici 2008. godine Čaraparija je isplatila leasing za dva luksuzna vozila. BMW X 5 3.0 D potom je prodan Kseniji Preininger za 72 tisuće kuna, a BMW 730 DA limuzina za istu cijeni Darinki Krički. Ista ta vozila potom su od njih unajmljena za 15 tisuća kuna mjesečno!

NISMO KRIVI

Na prvom ročištu u svibnju Krička i Krajačić sutkinji Mavriček kazali su da se ne osjećaju krivima. Kričkin branitelj po službenoj dužnosti kazao je u uvodnom govoru kako je lako biti general poslije bitke. 

– Menadžment trgovačkog društva može odlučiti da u leasing uzme brod ili avion i nema tog vještaka koji može procijeniti je li odluka bila ispravna ili neispravna. Menadžerske odluke u sebi sadrže rizik poslovanja, mogu donijeti ogroman profit, ali i gubitak – naznačio je u kojem će smjeru ići obrana.

Slijedilo je ročište u lipnju na koje Krička nije stigla, a branitelj je rekao da je u bolnici. Odgođeno je i ročište u rujnu, a kada se ni 25. listopada nije pojavila, sutkinja je naložila psihijatrijsko vještačenje kojim bi se utvrdilo je li sposobna za suđenje. No, branitelj je kazao da nije uspio stupiti u kontakt s njom te da je od njenih susjeda u Čakovcu saznao da je u zatvoru.

I na koncu stižemo do 9. studenog kad je Krička dovedena te je prije ročišta razgovarala s psihijatrijskom vještakinjom. Pojasnila joj je svoje teško zdravstveno stanje i preporuku da se do transplantacije jetre ne izlaže stresovima i naporima. Vještakinja ju je svejedno procijenila sposobnom za raspravu, a Krička je sutkinji kazala kako nema potrebe da sluša jer ‘ionako ne može pratiti tijek rasprave i potrebno joj je vještačenje hepatologa, a ne psihijatra…’

NE RAZUMIJE

Kako je ročište počelo, tako je i nastavljeno. Zbog proteka vremena suđenje je počelo iznova, a Krička je ovaj put izjavila da ne razumije prava koja ima kao optužena.

Svjedočila je Ksenija Preininger, a Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu zatražilo je da upravo od nje bude oduzeta ostvarena imovinska korist!

– Nije mi jasno kako je utvrđen iznos te navodne koristi niti zašto bi ona bila uplaćena u proračun države koja nije oštećena. Riječ je o dioničkom društvu u kojem Krička i ja držimo 78 i nešto posto dionica. Ako i bude odlučeno da sam dužna, ja ću većim dijelom uplatiti u svoju te u korist D. Kričke. To je logika – iskazala je K. Preininger. Nastavak slijedi…

* Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3474

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije