Praznik mažoret plesa i pokreta u Nedelišću

Praznik mažoret plesa i pokreta u Nedelišću

U prepunoj dvorani Aton Mažoretkinje Nedelišća su u nedjelju 17. ožujka obilježile svojih 13 godina djelovanja. Bilo je veselo i živahno uz nastup najmlađih sastava, ali i zanimljivo i atraktivno kada su plesale iskusne najstarije mažoretkinje.

U programu je sudjelovalo ukupno 200-tinjak mažoretkinja iz Pisarovine, Stupnika, Karlovca, Kotoribe, Murskog Središća, Svetog Martina i Varaždina, te naravno iz Nedelišća kojih je ipak bilo najviše što se moglo vidjeti na otvaranju priredbe kada su prevladale tamnozelene odore.

Mažoret vrtić, dječji sastav, mlađe i starije kadetkinje te seniorke sastavi su mažoretkinja Nedelišća koje su u nedjelju pokazale sve što su naučile u proteklih pola godine i više. U programu je sudjelovao i Puhački orkestar Općine Nedelišće koji je upotpunio postrojavanje na početku programa sviranjem koračnice, a zatim su puhači izveli zajedničku točku sa seniorkama mažoretkinja Nedelišća.

Ukratko, Aton je u nedjelju bio ispunjen mažoretkinjama u raznobojnim odorama koje su plesale različite koreografije, od klasičnih do modernih, od onih sa štapom do koreografija s pomponima.

Prema dojmovima publike, ipak su najatraktivnije bile dvije točke najavljivanje kao iznenađenje, a to su zumba točka koju su zajedno sa zumbačicama otplesale seniorke i starije kadetkinje Nedelišćanki, te na kraju efektna koreografija u mraku koju je otplesalo 20 najstarijih mažoretkinja Nedelišća sa štapovima ukrašenim fluorescentnim štapićima.

Oduševljena publika uživala je u svjetlosnim efektima na melodiju irske glazbe. Tijekom programa predsjednica udruge Lidija Branilović i glavna trenerica Vedrana Horvat podijelile su plakete za dvadeset i dvije cure koje su 5 i više godina u mažoretkinjama Nedelišća, koliko udruga djeluje samostalno.

Ovim putem mažoretkinje i vodstvo se još jednom zahvaljuju svim sponzorima i Općini Nedelišće, a najviše roditeljima koji su uvelike pridonijeli organizaciji priredbe.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije