INTERVJU: Let 3 ponovno u Paladinu i to u petak 29. ožujka!

INTERVJU: Let 3 ponovno u Paladinu i to u petak 29. ožujka!

Dečki iz Leta 3 već su dva puta gostovali u čakovečkom Paladinu, a u petak 29. ožujka dolaze po treći put!

Morali smo sa Mrletom provjeriti dal ih nešto posebno veže za Paladin, jel se desila neka iskra sa publikom ili jednostavno ne znaju kuda sa sobom – pa ajmo u Paladin 🙂 Frontmeni “Letovaca” Mrle i Prljo kao i ostali članovi Leta 3 vole svojim osebujnim akcijama izazivati burne reakcije o svim temama koje nas okružuju.

Tri godine trebalo je proći da osebujni dečki iz Leta 3 objave novi album pod nazivom “Kurcem do vjere/Thank You Lord” sa kojim su pobrali brojne pozitivne kritike, ali i izazvali burne reakcije u javnosti. Samo za portal eMedjimurje.hr, a povodom gostovanja Leta 3 u Paladinu razgovarali smo sa Damirom Martinovićem Mrletom.

eMedjimurje.hr: Vaše akcije ismijavanja i poigravanja sa simbolima i dogmama usmjerene kontra vjere mnogi ne odobravaju, ali za Vas je bitno da dobivate reakcije. Jesu li Vaše provokacije usmjerene direktno protiv katoličke crkve ili vjere općenito? Kako to da ste inspiraciju pronašli baš u crkvi ili je ona jednostavno – pronašla Vas?

Mrle: – Mi nismo kontra nikoga, volimo sve ljude podjednako, naša je ljubav poput mora koje oplahuje svoje obale, dajući joj svjetlost i ljepotu. Album “Kurcem do vjere” se samo bavi određenim temama, preispituje savjest, konstatira kako su neki do vjere išli kurcem, neki križem, dok su neki imali križ i kurcem išli do vjere. To su pitanja koja smo postavili, očito je i sama crkva uvidjela da nešto unutar te crkve ne štima i odlučila se za promjene.

Očevidno se i sam papa našao na tromeđi razmišljajući o putevima. Na kraju je ipak donio odluku i prepustio vlast drugome. Oim što ovaj sada umjestito zlatnog križa nosi željezni i jako voli siromašne, vozi se javnim prijevozom, sam plaća svoje račune. Naravno, narod je dobio ono što je htio čuti i vidjeti, ali ništa se bitno nije promjenilo, osim što će siromaštvo biti poželjna kategorija, morat ćemo se još više moliti, za isto ili manje sreće i ljubavi koje nam Bog nudi.


eMedjimurje.hr: Kako je nastao najnoviji album Leta 3 “Kurcem do vjere/Thank you lord” te koje teme sve on obrađuje?

Mrle: – Album je nastao prikupljajući materjal koji je nastao unazad tri godine, pa je tu kazališna glazba i predstave Kiklop, studijske verzije tih i nekih drugih pjesama, live verzije pjesama snimljene “U Rupi”.

To je projekt koji obuhvaća sedam koncerata u našoj prostoriji za probe na kojoj je bilo samo po 100 ljudi. Izdanje je objavljeno u obliku svojevsnog triptiha što jest vinilna ploča, DVD i besplatni download istog materjala + neki bonusi.


eMedjimurje.hr: Vašim fanovima ponudili ste nešto što nije uobičajeno u glazbenoj industriji – novi album upakiran u tri djela – long plejka, DVD i Mrletovo čitanje Shakespeareovog “Kralja Leara” na čakavskom

Mrle: – Na kraju sam se ipak odlučio na čitanje Antonin Artauda, Svršimo sa božjim sudom. Odlučio sam se za ovo djelo jer sam nedavno od ovog teksta sa Senkom Bulić i Ivanom Jozić radio kazališnu predstavu tako da sam posebnom tehnologijom uspio ozvučiti naša tijela u smislu da sam iz nas izvukao šum protoka krvi kroz žile, lupanje srca, rad jetre, bubrega, probavnog trakta.

To sam sve uvukao u mix pult pa sam od toga radio prigodnu glazbu. Na taj način sam organima prije čupanja dao posljednju priliku da kažu pokoju riječ o sebi. Po A. A. je čovjek bolestan jer je loše napravljen.

eMedjimurje.hr: Tko Vam osmišljava scenske nastupe i popratnu “odjeću”?

Mrle: – Sami ili neki modni kreatori. Često je to Ivana Popović;. Upravo pjesma Klistir je napravljena za jednu modnu reviju, u kojoj nosimo njene modele, a sada ih možete vidjeti na našim koncertima.

eMedjimurje.hr: Dva pute ste bili već u Paladinu i svaki put oduševili. Kako to da se uvijek rado vraćate u ovaj naš kraj?

Mrle: – Svagdje gdje sviramo obostrano se zaljubimo. I mi u publiku i publika u nas. Teški pederizam.

eMedjimurje.hr: Za Vaše fanove u lijepom našem Međimurju svirat ćete i pjesme sa novoga albuma, ali i one starije hitove kao što su Profesor Jakov, Dijete u vremenu, Nisi me voljela u ono vrijeme, Riječke pičke…?

Mrle: – Naravno svirat ćemo sve, pa čak i više od svega!

eMedjimurje.hr: Što Vaši fanovi mogu očekivati na koncertu u petak 29. ožujka u Paladinu?

Mrle: – Svatko tko dođe sa našim novim albumom Kurcem do vjere dobit će autograme i imat će jedan specijalan tretman!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije