Veljko Kajtazi u posjetu Centru za odgoj i obrazovanje

Veljko Kajtazi u posjetu Centru za odgoj i obrazovanje

Veljko Kajtazi, saborski zastupnik 12 nacionalnih manjina Republike Hrvatske u pratnji Ingrid Jurela Jarak i Zdenke Čukelj iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta 21. veljače posjetio je Međimursku županiju.

Na razgovoru u Međimurskoj županiji prisustvovali su međimurski župan Ivan Perhoč, čakovečki gradonačelnik Branko Šalamon i načelnik Općine Podturen Josip Lepen. Nakon razgovora s predstavnicima lokalne vlasti, Kajtazi je sa Josipom Balogom iz Podturna posjetio Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, jedinu posebnu odgojno-obrazovnu ustanovu na području Međimurske županije.

Centar pohađa određen broj pripadnika romske nacionalne manjine. Tema posjeta bila je obrazovanje pripadnika romske manjine u Međimurju. Predstavnici manjine i djelatnice ministarstva obišli su Centar za odgoj i obrazovanje te su upoznati s aktivnostima koje Centar provodi, kako s nastavnim programom tako i s izvannastavnim i drugim aktivnostima u kojima Centar ima autonomiju kreiranja sadržaja, a kojima nastoji kroz multisektorsku suradnju osigurati što kvalitetniju integraciju svojih korisnika u lokalnu zajednicu.

Jedna od aktivnosti koje Centar za odgoj i obrazovanje provodi jest obilježavanje Svjetskog dana Roma, koji će Centar već treću godinu zaredom obilježiti 8. travnja u Obiteljskom centru u Kuršancu. Na taj način će stanovnici Kuršanca, a posebice roditelji polaznika Centra, moći zajedno s najmlađim stanovnicima svoga naselja obilježiti ovaj važan dan za romsku zajednicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije