Udruga tjelesnih invalida Međimurja organizira dječje radionice

Udruga tjelesnih invalida Međimurja organizira dječje radionice

Udruga tjelesnih invalida Međimurja će tijekom ožujka i travnja organizirati kreativne radionice za djecu s teškoćama i to svake srijede od 16 do 18 sati počevši od 6. ožujka 2013. Radionice će se održavati u prostorijama Udruge na adresi Perivoj Zrinskih 1, Čakovec.

Kreativne radionice su namijenjene djeci s teškoćama: fizičkim invaliditetom ili višestrukim smetnjama te njihovoj braći, odnosno djeci od 7 do 15 godina. Na radionice su dobrodošli i roditelji, iako nisu obavezni, jer će biti prisutno najmanje troje odraslih koji će biti zaduženi za izvođenje radionice i sigurnost djece.

Sudjelovanje je besplatno i nisu potrebne nikakve prethodne vještine ili znanje. Sudjelovanjem na radionicama koje će biti primjerene njihovoj dobi i mogućnostima, djeca će imati priliku izrađivati različite ukrasne predmete poput kutijica za nakit, okvira za slike, ukrasnih jaja za Uskrs, ali i družiti se, zabaviti, kreativno izraziti i razviti pozitivnu sliku o sebi.

Kao rezultat nastat će maštoviti radovi u različitim tehnikama. Za sudjelovanje je potrebna prijava prije svake radionice jer je broj sudionika ograničen na maksimalno 10, a to možete učiniti na broj telefona 391 070 od 8 do 14 sati, ili putem emaila: utimck@yahoo.com. Ukoliko se prijavljujete preko elektronske pošte uključite informacije koliko djece dolazi, njihova imena i dob te planiraju li se pridružiti i odrasli (roditelji).

Prijaviti se možete najkasnije do utorka u podne prije održavanja radionice. Dodatne informacije o temama i terminima kreativnih radionicama možete pronaći i na njihovoj stranici ili putem Facebooka.

Radionice se provode u sklopu projekta “Sigurni koraci k očuvanju zdravlja” koji financijski podupire Ministarstvo zdravlja, a čiji su ciljevi omogućiti rehabilitaciju i rekreaciju djece s teškoćama u razvoju, razviti njihove motoričke i socijalizacijske vještine te informirati građane o pravima, potrebama, mogućnostima i sposobnostima djece s teškoćama u razvoju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije