Načelnik Grivec općinske ključeve predao Sulejmanu

Općina i udruge Donjeg Vidovca organizirali su u subotu 9. veljače fašensku povorku uz čitanje Vidovskog vrapca koji je imao 45 šaljivih točaka pisanih u stihu što su odlično odradili čitači Monika Cenko i Damir Cenko.

Sve je započelo okupljanjem u Sportskom parku Kalanica i uz glazbenu pratnju povorka je krenula prema Domu kulture gdje ih je dočekao općinski načelnik Josip Grivec koji im je  predao ključeve i poručio da su se Vidovčani u doba Zrinskih borili protiv Turaka, a ne davali ključeve, ali eto nakon nekoliko stoljeća će Sulejman ipak dobiti ključ Donjeg Vidovca.

Povorka je bila organizirana prema aktualnim temama, pa su tako pažnju brojne publike plijenili Sulejman i njegov harem, zdravstveni odgoj je također izvrsno obrađen kao i parodija na sklapanje gay brakova i posvajanje djece, tu su se našle i odbjegle mladenke, Linićev harač, problemi s Romima, neoprezna vožnja autima i jahtama naših političara i tajkuna, dimnjačarke i dimnjačari su donosili sreću, a bilo je i potrage za roditeljima.

Povorka je glavnom ulicom stigla do Hotela Golf gdje su pročitane sve točke vrapca, Fašenk je osuđen, proglašen krivim i na kraju zapaljen. Tu su se učesnici i publika okrijepili krafnama, kuhanim vinom i čajem, a nakon toga uslijedila je prava fešta uz glazbu, ples i veselje u Golfu.

Fašenski odbor je sve dobro organizirao i osigurao siguran prolaz povorke regulirajući promet vlastitim snagama, ali i uz pomoć policije. Maske su bile vrlo lijepe i zanimljive, u njihovu izradu je uloženo mnogo truda i znanja, a sve teme su bile itekako aktualne.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije