Kroz kartanje prikupljali novac za djecu

Oko 50 ljudi iz varaždinskog kulturnog, sportskog, gospodarskog, društvenog i političkog života okupilo se u subotu, 15. prosinca u caffe baru Picabia na 5. Humanitarnom turniru u beli Radija Sjeverozapad. 

Turnir je varaždinski RSZ organizirao u povodu svog 10. rođendana, a od kotizacije sudionika i dobrovoljnih priloga prikupljeno je oko 3 000 kuna za pomoć djeci slabijeg imovinskog stanja. Pobjedu na 5. Humanitarnom turniru u beli Radija Sjeverozapad odnijeli su Davor Darabuš i Boris Pasccutini, koji su u finalu pobijedili prošlogodišnje pobjednike – vatrogasce Ivicu Labaša i Marijana Ožingera.

– Ove je godine turnir bio tjedan dana ranije nego lani i taman nam je tih tjedan dana visinskih i sličnih priprema “sfalilo” da se maksimalno pripremimo i obranimo titulu, istaknuo je u šali Labaš, dodavši da s kartaškim partnerom Ožingerom svake godine rado dolazi na turnir, gdje sudionici kroz druženje u predblagdanskoj atmosferi pomažu pri ostvarenju humanitarnog cilja.

Pobjednici Darabuš i Pasccutini na turniru su sudjelovali prvi put. No, zanimljivo je da su, kao i Labaš i Ožinger lani – iz turnira ispali već u prvom krugu, a zatim se vratili kao “sretni gubitnici” i započeli svoj pobjednički niz koji ih je doveo do titule pobjednika. – U prvom krugu smo bili dosta zakočeni, držao nas je neki početnički grč, ali kada smo se opustili – nitko nas nije mogao zaustaviti, rekao je Darabuš. Istaknuo je da im je drago što su sudjelovali te da se nada da će sljedeće godine biti pozvani i na šesti turnir.

Radio Sjeverozapad još jednom zahvaljuje dobrim ljudima koji su se odazvali pozivu na humanitarni turnir te uplatili kotizacije i dobrovoljne priloge, domaćinu turnira caffe baru Picabia na pomoći pri organizaciji turnira te tvrtki Alpha-M računala i Outlet knjižari Stanek koji su osigurali nagrade za finaliste.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije