Vijesti / Društvo
Društvo
STJEPAN TOPOLNJAK 'Ako se ne prihvati naš prijedlog spremni smo pojačati naše akcije'
Miroslava Novak

PROSVJED I U ČAKOVEČKOJ BOLNICI

STJEPAN TOPOLNJAK 'Ako se ne prihvati naš prijedlog spremni smo pojačati naše akcije'

Za sutra je najavljen mirni prosvjedni skup u Županijskoj bolnici Čakovec. Prosvjedu će se, osim liječnika i medicinskog osoblja, odazvati i radnici svih ostalih službi u sustavu zdravstva

Prema riječima predsjednika Samostalnog sindikata zdravstva Stjepana Topolnjaka prosvjed pod nazivom "Pet do 12" održat će se u četvrtak, 12.rujna od 11:45 do 12:15 sati ispred Zavoda za hitnu medicinu, u krugu čakovečke bolnice.

- Očekujem da Vlada na sutrašnjoj sjednici prihvati naš zahtjev za povećanjem od 7 posto, kako je to bilo predviđeno kolektivnim ugovorom kojeg je u srpnju parafirao ministar zdravstva Milan Kujundžić. Početno odbijanje Vlade da prihvati parafirani prijedlog presedan je u ovakvim pregovorima, ali smatram da smo dosadašnjim prosvjedima pokazali i Vladi da u zdravstvu mnogo toga ne štima, da nema dovoljno ljudi i da je sustav potkapacitiran.

Zbog toga očekujem da će Vlada promijeniti svoj stav, ali bude li i sutrašnji odgovor negativan bit ćemo prisiljeni pojačati naše akcije - rekao je Topolnjak.

Prema njegovim riječima sutrašnjem prosvjedu će se, osim liječnika i medicinskog osoblja, odazvati i radnici svih ostalih službi u sustavu zdravstva.
 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!