Nagrada “Otisak srca” projektu OŠ Draškovec

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva dodijelila je u Muzeju Mimara u Zagrebu deset nagrada “Otisak srca” za najinovativnije volonterske inicijative učenika i učenica u osnovnim školama i pet nagrada u srednjim školama iz cijele Hrvatske. Kao jedina škola iz Međimurske županije nagradu vrijednu 10.000 kuna primila je Osnovna škola Draškovec.

– Svoje aktivnosti, mi učenici šestog razreda zajedno sa svojom razrednicom Ivanom Beti, planiramo usmjeriti na Klub Duga iz Preloga koji okuplja 15 osoba s posebnim potrebama – kaže volonterka Paula Petrić, učenica 6. razreda. Pod nazivom “Osmijeh u duginom bojama” predviđene su akcije poput “Kretanjem i zdravom hranom do zdravlja”, “Od srca srcu”, “Pokažimo što možemo”, “Rođendansko iznenađenje”, “Posjet kazalištu” i drugo.

Nagrade su uručile prof. dr. sc. Vesna Vašiček, predsjednica Upravnog odbora Nacionalne zaklade i Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade, koja je istaknula da je ovogodišnja osma dodjela godišnjih nagrada za volonterske inicijative brojem prijava, kvalitetom i sadržajem prijava pokazala da volonterstvo zauzima sve istaknutiji dio u promišljanju mladih o vlastitom aktivizmu i djelovanju u svojoj lokajnoj zajednici i društvu u cjelini.

OŠ Draškovec to je već druga nagrada Nacionalne zaklade. U oba projekta mentorica je Ivana Beti, dipl. učiteljica. Na svečanosti u Muzeju Mimara bili su i predstavnici Kluba Duga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije