U Prelogu otvorena retrospektivna izložba slika

U prostorima pizzerie “Ro-sa” u Prelogu otvorena je retrospektivna izložba likovnih radova članova Društva distrofičara i invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida. Uvodno je o povijesti, aktivnostima i planovima Društva govorila predsjednica Miljenka Radović, mag.iur. iz Preloga.

Pozvala je prisutne da se uključe u ovu akciju Društva, čiji cilj je kroz prodaju izloženih djela prikupiti dio sredstava za nabavu novog kombi vozila namijenjenog prijevozu osoba s invaliditetom, neophodnog da bi održali postignuti i unaprijedili postojeći nivo usluga koje pružamo našim članovima. Ujedno je zahvalila Sandri i Robertu Švenda, vlasnicima pizzerie “Ro-Sa” koji su omogućili korištenje prostora za održavanje izložbe, kao i stalnim sponzorima, restoranu “Prepelica” Otok i trgovini “Ida Comerc” iz Preloga.

O tome kako su bile organizirane likovne radionice i kako su nastajala izložena djela govorio je voditelj likovnih radionica, nastavnik likovne kulture prof. Mihail Mihajlov iz Čakovca. Napomenuo je da izložba otkriva neke talente, nove ideje i da se javno pokazuje unutarnji svijet umjetnika. O impresijama i iskustvima, kroz priču pod nazivom “Sjećam se” govorio je jedan od autora, Miroslav Zorković iz Nedelišća.

Izložbu je biranim riječima otvorio saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Dragutin Glavina koji je obećao podršku programima Društva, kako moralnu tako i financijsku. U kulturnom dijelu programa nastupile su Izidora Mustak, devetogodišnjakinja iz Podbresta, odlična  učenica OŠ Strahoninec i Umjetničke škole u Čakovcu koja je pročitala svoje priče  “Jesen je uzela kist” i “Priča uvelog lista”, te Barbara Zadravec iz Svete Marije, odlična učenica 3. razreda gimnazije u Srednjoj školi Prelog, koja se predstavila kao izvrsna pjevačica uz vlastitu pratnju na akustičnoj gitari.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije