Vijesti / Društvo
Društvo
VIDEO I FOTO Velika rijeka humanosti u Pribislavcu: Nismo ni dvojili da će humanost opet pobijediti
Miroslava Novak

FIJOLINA ZA LUKU

VIDEO I FOTO Velika rijeka humanosti u Pribislavcu: Nismo ni dvojili da će humanost opet pobijediti

U nedjelju u 18:10 sati u dvorištu Društvenog doma u Pribislavcu krenula je vruća rijeka humanosti čiji nas je tijek nosio k djevojčici koja je od toga trenutka postala, slobodno možemo reći, meta pogleda blizu tristotinjak namjernika. Prije smo je zvali Lavicom, Heroinom, Cvjetićem, no njezino je pravo ime Luka. 3,5 godišnja djevojčica iz Pribislavca koja je zbližila svoje sumještane, ali i mnoge namjernike koji znaju što znači pomagati…

U humanitarni koncert "Fijolina za Luku" uveo nas je glas snimljen na CD-u, a 'dale' su ga mlade članice Fijoline na način kako samo ta Udruga zna. Voditelj priredbe Dejan Šantl, poznat kao radijski voditelj Radio 105 Selnica, posebno toplim, milim, nježnim i nadasve dirljivim glasom pozdravio je Luku, njezinog brata Tristana te mamu Vlatku Levačić i tatu Elvisa Lehkeca. Dejan nije slučajno odabran za voditelja. On je jedan od roditelja koji već 13 godina dijeli sudbinu Lukinih roditelja i najbolje zna kako živjeti, odnosno nositi se s teretom zvanom bolest djeteta. 

Nije mu do sada bilo teško, ni nikada neće i zato je došao u Pribislavec voditi rijeku humanosti, došao je roditeljima dati potporu i poručiti: - Došli smo svi s namjerom da Luki i vama damo tračak nade za normalni život omiljene malene kojom se sudbina tako okrutno poigrala. U ime okupljenih izrazio je želju da Luka skupi hrabrosti koja vodi pobjedi. Rekao je kako mu je želja da dobrota uđe u svako srce i da tako združena zajedno zakucaju za Luku.

ZA MALU HRABRICU 'Fijolina za Luku' - veliki humanitarni koncert za Luku Lehkec u Pribislavcu Fotogalerija

Tog kasnog nedjeljnog popodneva ljudska dobrota je pokazala veličinu sviju okupljenih koji su svaki na svoj način željeli Luku zagrliti ili bar pogledom pomilovati, želeći da to malo srce jednoga dana postane veliko, čvrsto i stameno, da taj maleni cvjetić postane veliki cvijet, najveći od svih. Toga popodneva Lukina obitelj je osjetila kako nije u nevolji sama, osjetili su oni da imaju prijatelje koji istinski žele da ona ozdravi, a svi ti prijatelji su roditeljima nada i vjera da ustraju na putu kojim koračaju. Dejan je prije samog početka još nadodao: - Srdačno te pozdravljamo naša mala prijateljice, maleni cvjetiću, neka te dobri anđeli i dragi Bog vode i čuvaju na putu prema ozdravljenju.

Ponos na to nije mogla skriti načelnica Općine Pribislavec Višnja Ivačić koja se je sa svojim suradnicima svojski potrudila za gostoprimstvo i gostoljubivost njihove sredine u kojoj je toga popodneva isijavala toplina sunca, a još jače ona zvana humanost. A kako nju pokazati. Stati u red i strpljivo čekati kako bi volonterima Fijoline darovali novčani prilog za Lavicu, a bilo je i onih stotinjak i nešto više koji su svoja umjetnička umijeća Luki darovali na otvorenoj sceni kojom su prošli: Mažoretkinje Murskog Središća, Dječji zbor Mjuzikids Čakovec, Božidar Vadlja, Marija Jambrošić, Lea Šprajc, Mali folkloraši KUU Zasadbreg, Antonija Jurinec, Nenad Gavez, Mirjana Hudin, KUD Kaštel Pribislavec, ŽVS Ftičice Mursko Središće, TS Odabrani, Željko Pokupec Šero, Meri Šeparović, Rebecca Posavec, Kruno Kamenić, Vladimir Košir Tonka, Željko Kermek Kerma i TS Sinovi Međimurja.

To je dio plejade znanih, a isto toliko je bilo neznanih koji su pokrenuli kotač humanosti pa u ime Fijoline i Općine Pribislavec svima hvala! Kako je rekla načelnica Ivačić, hvala i onima koji su Lukinim roditeljima već do sada pomogli, a hvala i onima koji će to do kraja godine, a možda i dulje činiti.

- Udruga Fijolina obećaje da će dati sve od sebe da pomogne Luki u njenom ozdravljenju. Vjerujemo u Luku, roditelje i brata Tristana te u sve ljude dobre volje koji nesebično pomažu da se Luka izlječi. Luka će ozdraviti, jer tu dobri su ljudi! - kažu iz udruge.

Riječ dvije o Heroini. I ako su joj tek 3,5 godine dojmila se da sluti da je ona ta oko koje se vrti kotač humanosti. Malenim je ručicama pljeskala poslije svake točke, spontano ili zato što plješću drugi. To toga popodneva nije bilo važno. Svima je htjela pokazati da ona želi plesati kao i drugi, bila je neumorna, a mama Vlatka i tata Elvis dobrano su se oznojili da bi je držali u korak s izvođačima. U pomoć su priskočile i bake, drugi mališani...

- Humanitarna udruga Fijolina zahvaljuje svim prisutnima na koncertu, organizatorima, izvođačima, volonterima, općini Pribislavec, Međimurskoj županiji, svim  udrugama u Međimurju koje su nesebično stale uz bok Fijolini, a ponajviše roditeljima Elvisu i Vlatki koji su skupili hrabrost te nam se obratili za pomoć. Udruga Fijolina obećava da se dati sve od sebe da pomogne Luki u njenom ozdravljenju. Vjerujemo u Luku, roditelje i Tristana, te u sve ljude dobre volje koji nesebično pomažu da se Luka izliječi. Luka će ozdraviti, jer tu dobri su ljudi! - ističe Tatjana Zoka, glasnogovornica Humanitarne udruge Fijolina.

Od nje smo doznali  kako je prikupljeno se 22.050 kuna i 45 eura, a Međimurska županija donirala je 10 000 kuna, a dodatno će se još doznati koliko je prikupljeno organiziranom prodajom pića Kluba. Za kraj ćemo istaknuti kako je uz malu Luku i njezine najbliže tijekom cijelog trajanja priredbe bio međimurski župan Matija Posavec koji je posebno i toplo pozdravljen.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!