Najbolji film u Puli “Pismo ćaći” na Tribini ČČ

Na Tribini Tribina Čakovec četvrtkom 15. studenoga u 20 sati u Centru za kulturu prikazuje se hrvatska drama Pismo ćaći (A Letter to My Father). Redatelj i scenarist je Damir Čučić, a glavne uloge igraju Mate Gulin i Milivoj Beader. Film je apsolutni pobjednik ovogodišnjeg Festivala igranog filma u Puli.

Osim što je proglašen najboljim filmom ovogodišnje Pule, Čučić je nagrađen kao najbolji debitant, a film je osvojio još 3 Zlatne Arene za najbolju sporednu mušku ulogu, za ton (Martin Semenčić) i za montažu (Hrvoje Mršić i Damir Čučić). Nastao po monodrami glumca Milivoja Beadera, “Pismo ćaći” film je o odnosu sina i njegova tiranskog oca iz Dalmatinske zagore.

Pun gorčine, sin ocu koji živi u seoskoj kući šalje poštom videozapise u kojima ga optužuje za emocionalno zlostavljanje, nerazumijevanje i podcjenjivanje, dok se ćaća u birtiji jada na nezahvalnog potomka koji pije i uvijek žica novce. U drugom dijelu, sin nakon očeve smrti dolazi u Drniš prodati kuću i tijekom duge noći proživljava katarzu.

Finale filma je pretposljednji, dugi kadar u kojem sin i avet mrtvog oca piju rakiju ispod odrine u dalmatinskom dvoru, kadar koji podsjeća na najbolje stvari Apichatponga Weerasethakula. Pismo ćaći» velika je senzacija Pule, senzacija koja je – kako to u nas često biva – nastala sasvim uz rub sistema!

Jazz srijeda – Funky Chuck

Na Maloj sceni Vinko Lisjak ususret Jazz fairu u srijedu, 14. studenog u 20 sati nastupa Funky Chuck. Sastav čine talentirani, uglavnom akademski obrazovani muzičari, a sviraju obrade legenda funky glazbe. Funky Chuck je sastav koji ima energiju i kvalitetu pa je samo pitanje vremena kada će postati poznati i priznati široj javnosti.

Izborom glazbe, scenskim nastupom, ležernošću, majstorstvom pjevanja i sviranja te zarazno vedrim funky duhom ovaj mladi sastav priredit će vam nezaboravan glazbeni doživljaj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije