U šenkovečkoj Knjižnici izložba minijatura Zlatka Vuka

U Knjižnici i čitaonici Šenkovec od 30. listopada postavljena je izložba minijatura samoukog umjetnika Zlatka Vuka iz Šenkovca. Zlatko Vuk, zvani Lupo, već niz godina bavi se izradom replika predmeta iz svakodnevnog života na seoskom imanju, ali i ostalih minijatura kao što su motori, bicikli, kuće itd.

Ima ih svakakvih: od drva, šibica, slame, ali i metalnih, s obzirom da je Zaltko po struci metalac. Sve je počelo prije više od 30 godina kada je kao tadašnji srednjoškolac iz hobija počeo izrađivati upotrebne i ukrasne predmete od drva. Ovakav hobi zahtijeva sate i sate rada, gomilu strpljenja, preciznosti i naravno-ljubavi.

Šenkovečki umjetnik svoje minijature ne prodaje, već ih izrađuje isključivo za svoju dušu.  Njegova želja je da što više ljudi vidi njegove rukotvorine koje su dugi niz godina skrivane od očiju javnosti. Izložba je otvorena do 30.11.2012.godine, a može se razgledati svaki dan od ponedjeljka do petka u toku radnog vremena Knjižnice i čitaonice Šenkovec.

Knjižnica i čitaonica Šenkovec ovim putem poziva i sve knjigoljupce da iskoriste besplatno učlanjenje u knjižnicu. Akcija besplatnog učlanjenja provodi se do 15. studenog povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, s naznakom da učlanjene osobe svoje članstvo ostvaruju do kraja tekuće godine. Radno vrijeme je u ponedjeljak, utorak i srijedu od 12 do 20 sati te u četvrtak i petak od 8 do 16 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije