IZBORNA SKUPŠTINA

VINARI MU VJERUJU Davidu Štamparu još jedan mandat na čelu ‘Hortus Croatiae’

Davidu Štamparu povjeren je novi četverogodišnji predsjednički mandat na čelu Društva vinara i vinogradara Međimurja ‘Hortus Croatiae’

Skupština najbolje hrvatske vinarske udruge, društva Hortus Croatiae Međimurje, mudro je postupilo kada je novi četverogodišnji predsjednički mandat dala Davidu Štamparu koji se četiri godine kalio, ali sada je ‘baš čelik’ što je potrebno u vrijeme kada je Hortus Croatia ‘zvijezda ’ na nebu među sličnim udrugama u Domovini i preko granica.

Društvo vinara i vinogradara Međimurja ‘Hortus Croatiae’ u srijedu, 10. travnja u Dvorcu ‘Terbotz’ održalo je svoju izbornu skupštinu na kojoj je novi četverogodišnji mandat da bude čelni čovjek najuzvišenije udruge dosadašnjem predsjedniku, mladom, uspješnom, stručnom i elokventnom Davidu Štamparu iz Svetog Urbana. I što nije nevažno mandat mu je povjeren jednoglasno, premda su na početku Milivoj Kossi i Antun Kojter odaslali ‘otrovne’ strelice prema kandidatu, zamjerujući mu način vođenja skupštine, točnije dnevni red im nije odgovarao.

No kada je predsjedanje skupštinom preuzeo prekaljeni Vladimir Horvat, sve je došlo na svoje te su sva izvješća, razrješenja i izbori obavljeni zakonski, brzo i jednoglasno. Jer koliko god ‘pikali’ oponenti nisu imali elemenata niti svojeg kandidata te je David Štampar poput svog povijesnog imenjaka ozarena lica sjeo u predsjedničku fotelju. 

Jednoglasno i brzo za zamjenika je izabran veteran, gospodin i doajen vinarstva Zdravko Dvanajščak, a za tajnicu i rizničarku prva dama, zapravo kraljica vina, istina neokrunjena, ali toga vrijedna Tea Dvanajščak Vuković. U Nadzorni odbor izabrani su Filip Palašek, Bojan Štampar i Rajko Cmrečnjak, sve jaka imena. U Upravni odbor ekspresno su izabrani Branimir Jakopić, Petar Kocijan, Marko Cmrečnjak, Alojz Tomšić, Tatjana Hažić, Robert Horvat, Krešimir Lovrec, Boris Novak i Nenad Preiner.

Za likvidatora društva izabran je Vladimir Horvat. Kada je sve to odabrano, osvrt na rad udruge, kao i čestitke za učinjen rad izrekli su Darko Radanović u ime međimurskog župana i njegove zamjenice, Stanislav Rebernik, načelnik Općine Štrigova, a posebno dojmljiva čestitka je bila od strane Marka Puškadije,  dugogodišnjeg Štamparovog kolege s projekta Urbanovo.

Kada su saslušane želje, primjedbe i oportunosti pošlo se obilato posluženim stolom gdje je uz birana i vrhunska jela osoblja kuhinje restorana Terbotz te najboljih vina samih vinara sve bijaše bolje i ljepše.

Davidu Štamparu stavljen je ogroman teret, a prvi se već ukrcava, a to je Urbanovo 2019. od kojeg Međimurje, Hrvatska i svijet puno očekuju. Poglavio sada kada je Pušipel Branimira Jakopića šampion festivala vina pod nazivom ‘Vina od davnina’, gdje je laureat lani bio Pušipel Rajka Cmrečnjaka. I cijelu večer nitko nije spomenuo zlatnu žuticu, što može značiti kako je ona boj s međimurskim vinogradarima i agronomima izgubila. Rekao je vrlo jasno i britko Rajko Cmrečnjak, a nadovezao s Boris Novak, kako su vinari i udruga preskromni u vrijeme kad nas Hrvatska slavi, a Pušipel postaje prvo vino u Hrvata. 

A sve vina od formata, koja će uskoro na ocjenjivanje za potrebe Festivala pušipela i Urbanovo za koje međimurski župan Matija Posavec kaže kako mora biti bolje od prošlog, a slabije od budućeg, što je izrekao i njegov izaslanik Radanović. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije