Za vikend nam stiže prva zima i mogući snijeg

U petak se diljem Hrvatske očekuje se pogoršanje vremena s kišom. Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda najavljuju da će se loše vrijeme s kišom nastaviti i tijekom vikenda, a s pogoršanjem nas očekuje i zahlađenje, te će se temperature ponegdje spustiti i za više od 15 stupnjeva.

U subotu navečer i u noći na nedjelju daljnjim padom temperature najprije u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti, u Gorskom kotaru i Lici, a kasnije i u ostalim krajevima unutrašnjosti moguć je prelazak kiše u susnježicu ili snijeg. I u nedjelju će biti oblačno s oborinama. U gorskim krajevima mogao bi padati snijeg, a u ostalim dijelovima unutrašnjosti susnježica.

Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom će biti od -3 do 1 °C, a dnevna od 0 do 4 °C. Ostvare li se trenutačne prognoze, ova promjena vremena bit će jaka, ali ne i dugotrajna. Već za blagdan Svih svetih i tijekom mnogima produljenog vikenda, vremenski će uvjeti biti “normalniji”, a i temperatura ponovno oko prosječne.

No, moguće razvedravanje početkom novoga tjedna pridonijet će pojavi mraza u mnogim krajevima unutrašnjosti. Krećete li na put kroz gorsku Hrvatsku na svoje limene ljubimce svakako montirajte zimske gume.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije