Međimurska županija raspisala natječaje za dječje radove

U sklopu obilježavanja Europske godine aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti, Međimurska županija je raspisala nagradne natječaje za vrtiće i osnovne škole kojima se želi potaknuti djecu na raspravu o temama starosti i starenja, te razvijanje solidarnosti i povezivanje s osobama starije životne dobi.

Za vrtiće je raspisan likovni nagradni natječaj za najbolji rad na temu: “ŠTO SAM NAUČIO OD DJEDA I BAKE?”, a pravo sudjelovanja imaju svi vrtići s područja Međimurske županije.

Za učenike nižih razreda svih osnovnih škola s područja Međimurske županije raspisan je literarni nagradni natječaj za najbolji dječji rad na temu: “ŠTO SAM NAUČIO BAKU I DJEDA?”

Natječaji su otvoreni do 15. studenog 2012., a tri najbolja rada biti će nagrađena vrijednim nagradama koje će biti uručene na završnoj svečanosti obilježavanja Europske godine.

Smisao ove Europske godine je poduzimanje aktivnosti i stvaranje promjena s ciljem stvaranja boljeg društva za ljude svih dobnih skupina, a prvenstveno podizanje svijesti o važnosti održavanja međugeneracijske solidarnosti u društvu u kojem broj starijih osoba ubrzano raste. To se ne može dogoditi po nečijoj odluci, već zahtijeva zajednički trud u kojem različiti društveni akteri moraju odigrati svoju ulogu.

Više informacija o natječajima možete pronaći na Internet stranicama Međimurske županije, na email adresi: eu.info@medjimurska-zupanija.hr ili broju telefona 040/374-016.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije