Rekonstrukcija ceste od Preloga prema Sv. Križu i Cirkovljanu

U Gradskoj upravi u Prelogu potpisani su ugovori o rekonstrukcijama cesta od Svetog Križa do Preloga, te od Preloga do Cirkovljana. Gradonačelnik i saborski zastupnik Dragutin Glavina, upravitelj varaždinske ispostave Hrvatskih cesta Stjepan Marković i predstavnici tvrtki Pavlic asfalt beton iz Goričana i Tegra iz Čakovca u četvrtak, 18. listopada u Gradskoj upravi potpisali su ugovore o dvjema velikima investicijama, javlja Prelog.hr.

Obnovit će se državna cesta  D-20 Sveti Križ – Prelog duga pet kilometara. Radove vrijedne 11.764.126 kuna u cijelosti financiraju Hrvatske ceste, a rok za dovršenje radova je 240 radnih dana. Izvođač je zajednica ponuditelja Tegra d.o.o. Čakovec i Pavlic-asfalt-beton Goričan. Nadzor će obavljati Invest inženjering.

Druga investicija je rekonstrukcija ceste Prelog – Cirkovljan u dužini 1110 metara, vrijedna 2.950.000 kuna. Obnovit će se kolnik i s obje strane sagraditi pješačko-biciklističke staze te riješiti oborinska odvodnja. Rok za dovršenje je 60 dana, izvođač je tvrtka Tegra iz Čakovca, a nadzor nad radovima provodi tvrtka Labos.

I te radove u cjelosti financiraju Hrvatske ceste. Promet će se na tim dionicama za vrijeme radova odvijati jednim kolničkim trakom, a po potrebi će se zatvoriti i cijela cesta. Gradonačelnik Dragutin Glavina kazao je da je rekonstrukcija prometnica znatno pridonijeti sigurnosti svih sudionika u prometu i kvalitetnijem prometovanju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije